ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Μνήμη Πεσόντων Αεροπόρων | Επίσκεψη Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Defence Redefined
Published on 22/08/2021 at 17:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη το, Σάββατο 21 Αυγούστου 2021, στις εκδηλώσεις μνήμης των Πεσόντων Αεροπόρων και στα αποκαλυπτήρια προτομών των Ιπτάμενων Αεροπόρων Υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά και Ανθυποσμηναγού Κωνσταντίνου Κοντογιώργου, που διοργάνωσε ο Δήμος Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

Πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια των προτομών, παρέστη στο τρισάγιο που τελστηκε στη μνήμη των πεσόντων από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των πέντε ηρώων.

Στις εκδηλώσεις παρόντες ήταν συγγενείς των ηρωικών πιλότων, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας (ΝΔ) κ. Μάριος Σαλμάς και Κωνσταντίνος Καραγκούνης, η χωρική Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρία Σαλμά, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος Βόρειων Τζουμέρκων κ. Ιωάννης Σεντελές, εκπρόσωπος του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ, Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και οι Εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς Αιτωλοακαρνανίας και του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων.

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων ανέφερε: 

“Η θυσία των Αεροπόρων που σήμερα τιμούμε συμπληρώνει έναν εκτενή κατάλογο πεσόντων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που ακολούθησαν διαχρονικά τον δρόμο της τιμής και του καθήκοντος, τόσο σε πολεμικές όσο και ειρηνικές περιόδους, καταδεικνύοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο, τί σημαίνει να υπηρετείς την Πατρίδα μέχρι της «τελευταίας ρανίδος του αίματός σου». 

Ένα καθήκον που οι Έλληνες ιπτάμενοι ενστερνίζονται από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στην αεροπορική οικογένεια και ακολουθούν πιστά σε όλη τη σταδιοδρομία τους, γνωρίζοντας ότι η υπέρβαση του φόβου, η σκληρή προσπάθεια και ο καθημερινός κίνδυνος, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις εκπλήρωσης μιας αποστολής, που έγκειται στην υπεράσπιση των κυρίαρχων ιδεωδών του Ελληνισμού, αυτών της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας.”

Και συμπλήρωσε πως “..η εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας μπορούν να εξασφαλισθούν μόνο με την επίδειξη της απαρέγκλιτης βούλησης και τη διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητά μας σε όλα τα επίπεδα, θέτοντας την αποτροπή ως το κέντρο βάρους όλου του αμυντικού σχεδιασμού μας.”

Πηγή: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Διαβάστε επίσης: 23 Μαΐου 2006 | 14 χρόνια από τον θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση με Αμερικανούς Πεζοναύτες της MARSOC – Φωτογραφίες

Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση με Αμερικανούς Πεζοναύτες της MARSOC – Φωτογραφίες

Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε φωτογραφικό υλικό από τη συνεκπαίδευση ομάδων ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς με αντίστοιχες του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, της γνωστής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων MARSOC…

Pin It on Pinterest

Share This