Κύπρος | 26 συλλήψεις για παράνομη παραμονή στη χώρα – Επίθεση κατά αστυνομικού
Defence Redefined
Published on 28/05/2024 at 18:00

Νέα συντονισμένη παγκύπριας κλίμακας επιχείρηση αστυνομικών ελέγχων για εντοπισμό υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν παράνομα στην Κύπρο από την Αστυνομία Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης ελέγχων, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη 26 προσώπων διαφόρων υπηκοοτήτων, τα οποία όπως έχει διαπιστωθεί, παραμένουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ άλλο ένα πρόσωπο συνελήφθη για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και ακόμη ένα πρόσωπο συνελήφθη για αδικήματα επίθεσης εναντίον αστυνομικού.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξήχθη στην επαρχία Αμμοχώστου συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε χώρο εστίασης, δύο πρόσωπα, υπήκοοι τρίτων χωρών, εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή και συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης απασχόλησης. Ο ένας τους όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν, βρίσκεται παράνομα στη Δημοκρατία και συνελήφθη και για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας. Εναντίον του εργοδότη τους διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.

Υπόθεση επίθεσης εναντίον αστυνομικού, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου που έγινε στη Λάρνακα, επίσης στο πλαίσιο της επιχείρησης της 26ης Μαΐου, διερευνά ο Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός Λάρνακας.Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, άντρας ηλικίας 28 ετών, προκαλούσε ανησυχία φωνάζοντας στα μέλη της Αστυνομίας. Ο 28χρονος επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών, σπρώχνοντας τους, με αποτέλεσμα ένας από τους αστυνομικούς να πέσει στο έδαφος. Στην προσπάθεια των μελών της Αστυνομίας να τον συγκρατήσουν, ο 28χρονος κλώτσησε αστυνομικό και τον δάγκωσε στο χέρι.

Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 28χρονου, που όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, από τον έλεγχο των στοιχείων του, αυτός βρίσκεται νόμιμα στη Δημοκρατία, με προσωρινή άδεια παραμονής, ως εργαζόμενος.

Η σημερινή επιχείρηση άρχισε στις 5.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στη 1.00 το μεσημέρι, με την Αστυνομία, σε συνεργασία και με άλλες αρμόδιες Αρχές, να προχωρεί ήδη στις διαδικασίες για τον άμεσο επαναπατρισμό των προσώπων που συνελήφθησαν για παράνομη παραμονή στη Δημοκρατία.

Οι προσπάθειες της Αστυνομίας για εντοπισμό και επαναπατρισμό προσώπων, που παραμένουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζονται καθημερινά.

Πηγή: Αστυνομία Κύπρου

Διαβάστε επίσης: FRONTEX | “Επιζήμιες οι μεταναστευτικές ροές για την Κύπρο αν συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This