ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Καλίν | “Όλα τα προβλήματα με τις ΗΠΑ μπορούν να επιλυθούν – Καμία υποχώρηση για τους S400”
Defence Redefined
Published on 02/03/2021 at 14:30

Όλα τα προβλήματα με τις ΗΠΑ μπορούν να επιλυθούν, υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου του Τούρκου Προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν σε συνέντευξή του στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ, εκτιμώντας ότι οι ΗΠΑ θα θελήσουν να συνεργαστούν στενά με την Τουρκία γιατί έχει στρατηγικό ρόλο στο Ιράκ, στη Συρία, στο Μαυροβούνιο και στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε ακόμη ότι για τους S400 δεν τίθεται θέμα η Τουρκία να υποχωρήσει από την απόφασή της ενώ είπε πως δεν υπάρχει ούτε και ‘φόρμουλα Κρήτης’ στην ατζέντα της Άγκυρας. “Ο Υπουργός μας (Χουλουσί Ακάρ) δεν εννοούσε κάτι τέτοιο)”, ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε πως “προς το παρόν δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία, αλλά αυτή η συνομιλία θα πραγματοποιηθεί τελικά τις επόμενες μέρες”.

”Έχει σημαντικά ζητήματα να αναφέρει και να μοιραστεί με τον ομόλογό του. Η τηλεφωνική κίνηση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται. Ας μην αγνοούμε ότι η αμερικανική Κυβέρνηση ασχολείται με πολλά εσωτερικά ζητήματα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της”, είπε ο Ιμπραχίμ Καλίν.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Η Γερουσία ανέτρεψε το βέτο του Τραμπ για τον NDAA εγκρίνοντας τελεσίδικα τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This