ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνική Φρουρά | Επιθεώρηση ΟΑΣΕ – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 18/07/2021 at 11:23

Στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας που προβλέπονται από το Κείμενο της Βιέννης (2011), ομάδα επιθεωρητών (ΟΕ) του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ-OSCE), πραγματοποίησε επίσκεψη – επιθεώρηση στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από 12 έως 16 Ιουλίου 2021. 

Η ΟΕ, αποτελούμενη από Γάλλους αξιωματικούς, επισκέφθηκε Σχηματισμούς και εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς  (ΕΦ), όπου της έγινε ενημέρωση για την αποστολή, το έργο και τις δυνατότητες των Σχηματισμών, ενώ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού. 

Ταυτόχρονα κατά τις επισκέψεις της, επιθεώρησε την υλοποίηση των υποχρεώσεων της ΕΦ, όπως αυτές απορρέουν από το Κείμενο της Βιέννης. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο, επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας και το Παρατηρητήριο «ΣΙΑΚΟΛΑ», όπου της έγινε ενημέρωση για την επικρατούσα πολιτικοστρατιωτική κατάσταση.  

 Από την επιθεώρηση, διαπιστώθηκε η άριστη συνεργασία με τον ΟΑΣΕ, καθώς επίσης και η συμμόρφωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως κράτος μέλος, με όλες τις υποχρεώσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων, αφορούν την έγκαιρη παροχή πληροφοριών και την ενεργό συμμετοχή σε στρατιωτικές δραστηριότητες, σεμινάρια και συνέδρια.

Ειδικότερα, επιβεβαιώθηκε, για ακόμα μια φορά, η τήρηση από την ΕΦ, όλων των προνοιών που σχετίζονται με τα αντικείμενα επιθεωρήσεων και προβλέπονται στο Κείμενο της Βιέννης.

Διαβάστε επίσης: 

Αντιμέτωπη η Κύπρος με κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας για νέα τετελεσμένα, είπε η Ε. Χαραλαμπίδου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This