ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δύο φερόμενοι διακινητές 13 παράτυπων μεταναστών συνελήφθησαν στον Κάτω Πύργο
Defence Redefined
Published on 23/12/2020 at 10:01

Δυο πρόσωπα συνέλαβε τα μεσάνυχτα η Αστυνομία, ως τους φερόμενους  διακινητές παράτυπων μεταναστών από την Συρία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ταχύπλοο σκάφος μετέφερε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στον κατεχόμενο Λιμνίτη ομάδα δεκατριών παράτυπων μεταναστών τους οποίους αποβίβασε στην ακτή. Όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, οι δεκατρείς Σύροι πρόσφυγες, 6 άνδρες, 3 γυναίκες, 3 ανήλικα παιδιά και 1 βρέφος, αμέσως μετά την αποβίβαση τους στην ακτή πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές και συγκεκριμένα σε παραλία του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας από μονοπάτι εντός της νεκρής ζώνης.

Οι δύο διακινητές, μετά την αποβίβαση των παράτυπων μεταναστών επιχείρησαν να επιστρέψουν στα Τουρκικά παράλια  αλλά το σκάφος τους ανακόπηκε στην θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου από σκάφος της Λιμενικής. 

Οι φερόμενοι ως διακινητές έχουν συλληφθεί ενώ το σκάφος τους έχει κατασχεθεί. Οι παράτυποι μετανάστες μετά  την καταγραφή των στοιχείων τους θα προωθηθούν σε δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την συνεχιζόμενη εισροή μεταναστών στην περιοχή του. Επανέλαβε το πάγιο αίτημα της κοινοτικής αρχής Κάτω Πύργου Τηλλυρίας για την λειτουργία  σταθμού της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας στον Πύργο με την επάνδρωση και μεγαλύτερου και πλήρους στελεχωμένου σκάφους .

Κάλεσε μάλιστα την επιτάχυνση της εγκατάστασης λυόμενου υποστατικού στην περιοχή για την λειτουργία του σταθμού στο χώρο που παραχώρησε η κοινοτική αρχή Κάτω Πύργου.

Η ανησυχία μας, είπε ο κ. Κλεάνθους, γίνεται πιο έντονη λόγω και της πανδημίας του covid- 19, σημειώνοντας πως από τους 18 παράτυπους μετανάστες που είχαν αφιχθεί στο παρελθόν στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας, οι 8 ήταν φορείς του ιού, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πλοιάριο με μετανάστες ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο – Επέστρεψαν στην χώρα τους

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This