Βλαντιμίρ Πούτιν | Ανακοίνωσε μερική επιστράτευση σε διάγγελμα του
Defence Redefined
Published on 21/09/2022 at 08:56

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε την Τετάρτη μερική επιστράτευση στη Ρωσία, επικαλούμενος απειλές εκ μέρους του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας την πρόθεση της Μόσχας να μεταχειριστεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της ώστε να προστατευθεί.

Στο πολυαναμενόμενο διάγγελμά του από τη ρωσική τηλεόραση, ο Ρώσος ηγεμόνας ισχυρίστηκε ότι η Ουάσιγκτον πιέζει το Κίεβο να μεταφέρει τις εχθροπραξίες στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκε πυρηνικός εκβιασμός, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατευθεί, είπε ο κ. Πούτιν, σημειώνοντας ότι Η Ρωσία διαθέτει πολλά όπλα για να απαντήσει και δεν πρόκειται για μπλόφα.

Ανακοίνωσε επίσης, όπως αναμενόταν, τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας, δηλαδή στο Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και μέρος της Ζαπορίζια, με ερώτημα την ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ρωσία στηρίζει αυτούς τους ανθρώπους και σκοπός είναι να απελευθερώσουν το Ντονμπάς, καθώς δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να εγκαταλείψουν τους ανθρώπους αυτούς.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Η Ρωσία αγοράζει πυρομαχικά από τη Βόρεια Κορέα

Το διάγγελμα περιείχε και την ανακοίνωση της υπογραφής του διατάγματος μερικής επιστράτευσης των Ρώσων, με τον κ. Πούτιν να δηλώνει ότι οι σχετικές διαδικασίες στρατολόγησης αρχίζουν από σήμερα, φανερώνοντας πόσο επείγουσα είναι πλέον η κατάσταση για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Η επιστράτευση, είπε, θα αφορά όσους ανήκουν στις εφεδρείες και όχι τον γενικό πληθυσμό.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε ακόμη εντολή να εξισωθεί το νομικό καθεστώς των εθελοντών στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας με το κανονικό στρατιωτικό προσωπικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί απορρόφηση των φιλορώσων αυτονομιστών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. 

Ο ηγέτης του Κρεμλίνο αποφάνθηκε πως η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία και έχει αρχίσει έναν πυρηνικό εκβιασμό εναντίον της Ρωσίας, ξεπερνώντας κάθε όριο. Μάλιστα, έκανε ξανά λόγο για νεοναζιστές στην Ουκρανία και ισχυρίστηκε ότι το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί αναγνωρίσεις σε όλη τη Νότια Ρωσία μέσω των μυστικών υπηρεσιών του.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα αυξήσει τα κονδύλια για την παραγωγή όπλων, με τόνο που θύμισε τον Στάλιν κατά τη χιτλερική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση το 1941. 

Στους Ρώσους που εργάζονται σε οργανισμούς του στρατιωτικο-βιομηχανικού τομέα χορηγείται το δικαίωμα αναβολής από τη στράτευση, σύμφωνα με το διάταγμα Πούτιν.

Με πληροφορίες από: TASS, Reuters, Russiya 24

Διαβάστε επίσης: Γεωργία | Δημοψήφισμα για δεύτερο μέτωπο ενάντια στην Ρωσία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This