ΗΠΑ | Η Ρωσία αγοράζει πυρομαχικά από τη Βόρεια Κορέα
Defence Redefined
Published on 06/09/2022 at 13:00

Εκατομμύρια ρουκέτες και βλήματα πυροβολικού αγοράζει η Ρωσία από τη Βόρεια Κορέα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις εφοδιασμού που έχουν προκύψει από τον πόλεμο που η Ρωσία έχει κηρύξει στην Ουκρανία. 

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, όπως αναφέρει η Guardian επικαλούμενη δημοσίευμα των New York Times.

Η στροφή των Ρώσων προς τη Βόρεια Κορέα για αγορά εξοπλισμού εν μέρει οφείλεται λόγω των ελέγχων των εξαγωγών και των κυρώσεων, αναφέρει Αμερικανός αξιωματούχος. 

Ο ίδιος εικάζει ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να αναζητήσουν στο μέλλον επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Βόρεια Κορέα, εξάλλου η χώρα τον περασμένο Ιούλιο ήταν η μόνη με τη Ρωσία και τη Συρία που αναγνώρισε τις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες στο Λουχάνσκ και το Ντόνετσκ.

Η αναφορά στο έγγραφο των ΗΠΑ γίνεται λίγο αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός παρέλαβε τον Αύγουστο μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής για χρήση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία με τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα Mohajer-6 και Shahed-series να εμφάνισαν τεχνικά προβλήματα.

Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα επιδίωξε να συσφίξει τις σχέσεις με τη Ρωσία, καθότι μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Δύσης έχουν απομακρυνθεί. Η χώρα έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ για την κρίση στην Ουκρανία και ισχυρίστηκε ότι η “ηγεμονική πολιτική” της Δύσης δικαιολογεί τη στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία για να προστατευθεί.

Ακόμη, η χώρα προθυμοποιείται να στείλει εργάτες οικοδομής στη Ρωσία για να βοηθήσουν στην ανέγερση των κατεχομένων από τη Ρωσία εδαφών στα ανατολικά της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Απειλεί με στρατιωτική επέμβαση τη Μολδαβία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This