ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αστυνομία Κύπρου | Αγορά 632 οχημάτων και μοτοσυκλετών σε 5 χρόνια
Defence Redefined
Published on 15/05/2021 at 13:30

Σύμφωνα με δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου Χρίστου Ανδρέου, στο ΚΥΠΕ, το Σώμα έχει αγοράσει 632 οχήματα και μοτοσυκλέτες διαφόρων τύπων τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ για την τρέχουσα χρονιά ζητά προσφορές για την αγορά άλλων 89 οχημάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην πρώτη γραμμή ως περιπολικά.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ)  που εγείρει θέμα απόσυρσης των μεταποιημένων αστυνομικών περιπολικών και εκφράζει έντονη ανησυχία και προβληματισμό με αφορμή το νέο η περιστατικό πυρκαγιάς σε περιπολικό όχημα, το οποίο κινείτο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι η πυρκαγιά αφορούσε «μεμονωμένο περιστατικό” και πρόσθεσε πως κλήθηκε το αρμόδιο Τμήμα της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία | “Μας κάνουν ενέδρες με μολότοφ, πέτρες και κροτίδες” – Δριμύ κατηγορώ σε Υπουργείο και Αρχηγείο – ΗΧΗΤΙΚΟ

Ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στο μέρος όπου βρίσκεται η μηχανή του οχήματος, το οποίο δεν είναι από τα αυτοκίνητα που είχαν τύχει μετατροπής για τοποθέτηση διαχωριστικού κάγκελου εντός του οχήματος και ο ισχυρισμός της ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ «απορρίπτεται».

«Δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί αυτοί και είναι καλό να δίδεται σωστή εικόνα προς τα έξω όσον αφορά αυτά τα θέματα», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι η τοποθέτηση διαχωριστικών εντός ορισμένων οχημάτων έγινε «μετά που διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις όταν τα μέλη μας μετέφεραν κρατούμενους δέχονταν επιθέσεις από αυτούς», ορισμένοι των οποίων ήταν από την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ή άλλων ουσιών.

«Ακριβώς, για την ασφάλεια των μελών μας προηγήθηκε και τοποθετήθηκαν αυτά τα διαχωριστικά τα οποία βρίσκονται σε μεμονωμένα οχήματα που έχουν περάσει από μηχανικό έλεγχο από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και άλλων ελέγχων και κλήθηκαν κατάλληλα», υπογράμμισε.

Ο κ. Χρίστου είπε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η Αστυνομία έχει αγοράσει 632 υπηρεσιακά οχήματα και μοτοσυκλέτες διαφόρων τύπων (περιπολικά, βαν, οχήματα μεταφοράς κρατουμένων και άλλα), ενώ όσον αφορά την τρέχουσα χρονιά, όπως είπε, «έχουμε προχωρήσει σε προσφορές για άλλα 89 συν ή πλην υπηρεσιακά οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην πρώτη γραμμή ως περιπολικά».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η προκήρυξη διαγωνισμών έγινε την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη για την αγορά 89 οχημάτων πέραν των €3 εκ. και πρόσθεσε ότι ο ένας διαγωνισμός αφορά την προμήθεια 40 συν 5 οχήματα με κίνηση και τους τέσσερις τροχούς και ο δεύτερος την αγορά 40 συν 4 οχημάτων τύπου ESTATE.

Διαβάστε επίσης: Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός της Αστυνομίας | Αναλυτικά οι διαγωνισμοί που προκηρύχθηκαν

Επιπλέον, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι η τακτική που ακολουθεί η Αστυνομία εδώ και κάποια χρόνια είναι όπως όλος ο εξοπλισμός που περιλαμβάνεται στα περιπολικά οχήματα, ακόμη και τα σήματα της Αστυνομίας που υπάρχουν στα οχήματα, έρχεται εργοστασιακά και «δεν γίνονται μετατροπές σε αυτά στην Κύπρο».

 Ερωτηθείς για την ανανέωση των υπόλοιπων εξοπλισμών των μελών της Αστυνομίας, ο κ. Χρίστου είπε ότι κάθε χρόνο και σύμφωνα με τις πιστώσεις που παραχωρούνται στον προϋπολογισμό της Αστυνομίας αγοράζεται εξοπλισμός διαφόρων τύπων για κάλυψη των νέων αναγκών των διαφόρων υπηρεσιών της Αστυνομίας ή αντικατάσταση του υφιστάμενου».  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

SBA | Παραλαβή 6 θωρακισμένων BMW για τις ανάγκες αστυνόμευσης – VIDEO & Φωτογραφίες

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This