ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αστυνομία | “Μας κάνουν ενέδρες με μολότοφ, πέτρες και κροτίδες” – Δριμύ κατηγορώ σε Υπουργείο και Αρχηγείο – ΗΧΗΤΙΚΟ
Defence Redefined
Published on 04/05/2021 at 10:53

Δηλώσεις στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ, “Πρώτη Ενημέρωση”, με τον Λάζαρο Μαύρο και τον Μάριο Πούλλαδο, παραχώρησε ο Αστυνομικός Εκπρόσωπος της  Παγκύπριας Συντεχνίας, “Ισότητα”, Νίκος Λοϊζίδης, σχετικά με την κατάσταση των Σωμάτων Ασφαλείας, το χάσμα μεταξύ της ηγεσίας της Αστυνομίας και της πρώτης γραμμής των Αστυνομικών, αλλά και για πολλά θέματα που οδήγησαν στα επεισόδια του περασμένου Σαββατοκύριακου. 

Σε έντονο ύφος, ο κ. Λοϊζίδης, ανέφερε αρχικά ότι, η Αστυνομία προειδοποιούσε εδώ και μήνες την ηγεσία για όσα ακολούθησαν και ότι, στα επεισόδια στην Λεμεσό, δεν κάηκε μόνο το περιπολικό αλλά και η ευνομία. Πρόσθεσε ότι, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η ηγεσία της Αστυνομίας, θεωρούν τα μέλη του σώματος και τους Πυροσβέστες ως αναλώσιμους και εξ ου δεν πάρθηκαν τα όποια βελτιωτικά μέτρα. 

Διαβάστε επίσης: Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου | “Δεν θα ανεχθούμε τη θυματοποίηση και τη διαπόμπευση του Αστυνομικού”

“Η κοινή γνώμη και το μίσος της νεανικής παραβατικότητας, είναι εναντίον μας”, συμπλήρωσε ο κ. Λοϊζίδης, για να εξηγήσει ότι, το κενό της οικογένειας, της εκκλησίας, του σχολείου, της οικονομικής και θεσμικής κρίσης, δεν μπορεί να το καλύψει η Αστυνομία. “Γίναμε οι μεγαλύτεροι εχθροί των πολιτών” επεσήμανε. 

Όσον αφορά, την δράση της Αστυνομίας, το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι, “χρησιμοποιώντας ανάλογη βία για καταστολή ταραξιών, και επαναλαμβάνω καταστολή ταραξιών, κάποιοι ζητούσαν ποινικούς ανακριτές. Ε ας απολαύσουν τώρα αυτό που συμβαίνει. Ας απολαύσουν ότι, άτομα του υποκόσμου καθυστερούν τις ποινικές τους υποθέσεις και βάζουν φωτιές σε όλη την Κύπρο, που θύμιζε την Ρώμη του Νέρωνα το Σάββατο την νύχτα και εμπόλεμη ζώνη στην Συρία”.

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική Υπηρεσία | Ανάσταση με κατάσβεση 261 πυρκαγιών ανά το παγκύπριο – VIDEO

Σχετικά με τον εξοπλισμό της Αστυνομίας, ο κ. Λοϊζίδης τον χαρακτήρισε ως πεπαλαιωμένο. Ανέφερε επίσης ότι η Αστυνομία είχε μόνο το 30% της δύναμης της στην πρώτη γραμμή, ότι οι υπεύθυνοι τμημάτων ανάγκαζαν τα μέλη του σώματος σε υποχρεωτικές άδειες σε δημόσιες αργίες για να μην πληρώνονται, ότι οι σταθμοί λειτουργούσαν με μόνο ένα Αστυνομικό στο τμήμα, ότι ανεκπαίδευτοι νέοι Αστυνομικοί επέβαιναν σε αντιοχλαγωνικά οχηματα, ότι κάποιοι συνάδελφοι εργάζονται επτά μέρες την εβδομάδα. Δεν σταμάτησε όμως εδώ ο κ. Λοϊζίδης και σε έντονα φορτισμένο ύφος κατηγόρησε την ηγεσία της Αστυνομίας και το Υπουργείο, για πάρα πολλά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί και οι Πυροσβέστες. 

“Το ότι παραιτήθηκαν τρεις Αρχηγοί τα τελευταία χρόνια, το ότι παραιτήθηκαν δύο Υπουργοί τα τελευταία χρόνια, αυτό δεν τους προβληματίζει;” σχολίασε ο κ. Λοϊζίδης για να προσθέσει ότι θα ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλα αυτά τα ζητήματα. 

“Αυτή την στιγμή η Αστυνομία, έχει καταρρακωθεί η περηφάνια της και η ψυχολογία των μελών της είναι στο ναδίρ, και της Πυροσβεστικής. Κανένας δεν είναι δίπλα μας”. 

Συγκεκριμένα, μέσα στο Σαββατοκύριακο η Αστυνομία ανταποκρίθηκε σε σχεδόν 700 περιστατικά βανδαλισμών, λαμπρατζιών και οχληρίας. “Ρωτούσαμε να μάθουμε το πρωί που είναι οι συνάδελφοι μας, αν είναι καλά, αν είναι ζωντανοί”, είπε ο κ. Λοϊζίδης. 

“Τόσο τραγική είναι η κατάσταση, πήγαιναν σε 100 ταραξίες, ένα περιπολικό με δύο μέλη. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Μας κάνουν ενέδρες με μολότοφ, πέτρες και κροτίδες, αυτό είναι απόπειρα δολοφονίας”. 

Διαβάστε επίσης: Κλάδος Αστυνομικού Σώματος – ΙΣΟΤΗΤΑ | Τα σώματα ασφαλείας ανεβαίνουν Γολγοθά

Ακούστε την παρέμβαση του Νίκου Λοϊζίδη από το 01:00 μέχρι το 15:00: 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This