ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Οι ΣΥΟΠ θα απασχολούνται σε “δεύτερη εργασία” μόνο με άδεια του Υπουργού Άμυνας
Defence Redefined
Published on 20/01/2022 at 18:45

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, πλέον μόνο με έγκριση από τον Υπουργό Άμυνας θα μπορούν οι Συμβασιούχοι Οπλίτες (ΣΥΟΠ) να απασχολούνται ιδιωτικά σε “δεύτερη εργασία”. 

Η απόφαση έχει παρθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο, ενώ ήδη οι Μονάδες καλούνται να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους ΣΥΟΠ για τα νέα δεδομένα. 

Να υπενθυμίσουμε ότι στα αρχικά συμβόλαια των ΣΥΟΠ υπήρχε ρητή απαγόρευση για εργασία οπουδήποτε αλλού πέραν της κύριας απασχόλησης σε Εθνική Φρουρά, ενώ στην συνέχεια η συγκεκριμένη πρόνοια αφαιρέθηκε, κάτι που δημοσιεύσαμε πρώτοι πριν περίπου ένα χρόνο (άρθρο πιο κάτω).

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό | Τι ισχύει για την υποψηφιότητα στις εκλογές και για την δεύτερη εργασία των ΣΥΟΠ

Μετά από επικοινωνία της DEFENCE ReDEFiNED με αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Άμυνας, ενημερωθήκαμε ότι η νέα τροποποίηση σκοπό έχει τον καλύτερο έλεγχο στο φαινόμενο της “δεύτερης εργασίας” των ΣΥΟΠ ο οποίος είχε επιπτώσεις μεταξύ άλλων σε θέματα ποιότητας εργασίας και ωραρίου μερίδας του προσωπικού το οποίο εργαζόταν π.χ. το βράδυ αλλού και το πρωί όφειλε να βρίσκεται στη Μονάδα του με ότι αυτό συνεπάγεται. Η νέα ρύθμιση θα επιτρέπει σε ΣΥΟΠ κατόπιν άδειας -και χωρίς να επηρεάζεται με οποιοδήποτε τρόπο η υπηρεσία τους στην Ε.Φ- να απασχολούνται μερικώς στον ελεύθερο χρόνο τους σε άλλη νόμιμη εργασία. Συνεπώς, οι ΣΥΟΠ που υπηρετούν στην Ε.Φ κλήθηκαν όπως ενημερωθούν από τις Μονάδες τους και να ακολουθήσουν την νενομισμένη διαδικασία εφόσον το επιθυμούν. 

Σημειώνεται ότι στα λοιπά Στελέχη (Αξιωματικούς-Υπαξιωματικούς) απαγορεύεται ρητά η ενασχόληση με οποιαδήποτε άλλη εργασία, πλην των Ιατρών του Υγειονομικού Σώματος. Συγκεκριμένα ο Περί Στρατού της Δημοκρατίας Νόμος στο άρθρο 54, εδάφιο 2 αναφέρει σχετικά: 

“Δεν επιτρέπεται σε μέλος του Στρατού να ασκεί, με ή χωρίς αμοιβή, οποιοδήποτε επάγγελμα ή επιτήδευμα ή να ασχολείται ή να μετέχει σε οποιαδήποτε εργασία ή επιχείρηση, εκτός από την εργασία του στο Στρατό:

Νοείται ότι ο Υπουργός δύναται, σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αφού λάβει υπόψη τις απόψεις του Αρχηγού, να χορηγεί άδεια σε Αξιωματικό Ιατρό του Υγειονομικού Σώματος για μερική απασχόληση, έναντι αμοιβής, κατά τις ώρες εκτός υπηρεσίας του στον Στρατό, με όρους και προϋποθέσεις που καθορίζει ο Υπουργός υπό τις περιστάσεις και εφόσον η απασχόληση του μέλους δεν επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων του ως μέλους του Στρατού.”

Διαβάστε επίσης: Έκτακτο | Ιστορική Μέρα για τον Κυπριακό Στρατό – Ψηφίστηκε το ωράριο

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Προσφορά της Κύπρου τα νέα εστιατόρια και η αίθουσα ψυχαγωγίας της ΣΜΥ – VIDEO και Φωτογραφίες

Προσφορά της Κύπρου τα νέα εστιατόρια και η αίθουσα ψυχαγωγίας της ΣΜΥ – VIDEO και Φωτογραφίες

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς παρευρέθηκαν στα εγκαίνια των νέων εστιατορίων και αίθουσας ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, που αποτελούν προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Ερντογάν | Ανακοίνωσε την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία “ζώνης ασφαλείας”

Ερντογάν | Ανακοίνωσε την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία “ζώνης ασφαλείας”

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωση την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων που παραπέμπουν σε εκκαθάριση και ίσως κατάληψη εδάφους στα νότια σύνορα της χώρας…

Pin It on Pinterest

Share This