Αλγερία | Αναφορές για αγορά του κινεζικού υπερηχητικού πυραύλου YJ-12B – Φωτογραφία
Defence Redefined
Published on 22/05/2022 at 15:58

Ο στρατός της Αλγερίας φέρεται να απέκτησε την εξαγωγική έκδοση του κινεζικού συστήματος παράκτιας άμυνας YJ-12B, εξοπλισμένο με υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους CM-302.

Όπως φαίνεται σε οπτικό υλικό που δημοσιεύτηκε σε αρκετούς λογαριασμούς στο Telegram και σε άλλες ανοικτές πηγές, ένας αυτοκινούμενος εκτοξευτήρας πυραύλων (TEL), εμφανίστηκε, όπως υποστηρίζεται από τις αναφορές, να κινείται σε δρόμους της Αλγερίας. 

Παραμένει ασαφές πότε η Αλγερία απέκτησε το προηγμένο σύστημα ή πόσα από αυτά αγοράστηκαν. Ο αλγερινός στρατός συνήθως δεν αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με τις αγορές του. Η Κίνα διατηρεί επίσης υψηλό επίπεδο μυστικότητας όσον αφορά τις εξαγωγές όπλων της.

Διαβάστε επίσης: HQ-22 | Το νέο κινεζικό αντιαεροπορικό σύστημα της Σερβίας

Το CM-302 είναι η εξαγωγική έκδοση του YJ-12, το οποίο αναπτύχθηκε από την China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC).

Ο πύραυλος αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίζει πλοία με εκτόπισμα έως 5.000 τόνους. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά χερσαίων στόχων. Έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα και κεφαλή βάρους τουλάχιστον 250 κιλών.

Το σύστημα πλοήγησης CM-302 βασίζεται στο κινεζικό δορυφορικό σύστημα BeiDou με σύνδεσμο δεδομένων για ενημερώσεις κατά την διάρκεια της πορείας του πυραύλου. Ο πύραυλος είναι επίσης εξοπλισμένος με ένα ενεργό ανιχνευτή ραντάρ για την εύρεση τελικού στόχου, κάτι που αυξάνει στο 90% την πιθανότητα κρούσης του στόχου. 

Σύμφωνα με την CASIC, ο πύραυλος είναι υπερηχητικός καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης του. Ο πύραυλος ταξιδεύει με ταχύτητα μεσαίας πορείας 1,5-2 Mach και επιταχύνεται σε 3 Mach ή υψηλότερη κατά τη φάση της τερματικής πτήσης.

Η Αλγερία ήταν ο πρώτος πελάτης του πυραύλου CM-302, αλλά δεν θα είναι ο τελευταίος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αντιπλοϊκό σύστημα θα τεθεί σε υπηρεσία με τον Πακιστανικό στρατό πολύ σύντομα.

Τα τελευταία χρόνια, η Αλγερία ενίσχυσε τις στρατιωτικές της ικανότητες για να αντιμετωπίσει μια σειρά σοβαρών απειλών στη Βόρεια Αφρική και τη Δυτική Μεσόγειο, από αναταραχές στη γειτονική Λιβύη έως εντάσεις με το Μαρόκο για την αμφισβητούμενη περιοχή της Δυτικής Σαχάρας.

Διαβάστε επίσης: Ισπανία | Η στροφή της Μαδρίτης για τη Δ. Σαχάρα φέρνει διπλωματικές μετατοπίσεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

BMP-3 | Το ρωσικό ΤΟΜΑ της Εθνικής Φρουράς και τα πρώτα συμπεράσματα από Ουκρανία – Φωτογραφίες & VIDEO

BMP-3 | Το ρωσικό ΤΟΜΑ της Εθνικής Φρουράς και τα πρώτα συμπεράσματα από Ουκρανία – Φωτογραφίες & VIDEO

Το αμφίβιο Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-3 αποτελεί τον διάδοχο των ΤΟΜΑ BMP-2 (το οποίο με τη σειρά του αποτελεί τον διάδοχο του BMP-1 που διαθέτει και η Ελλάδα) καθώς και του ελαφρού αερομεταφερόμενου οχήματος BMD-2 το οποίο χρησιμοποιούν…

EUROSATORY 2022 | Η Cerbair παρουσίασε το C-UAS σύστημα HYDRA 300 προσφέροντας μια νέα λύση ενάντια στα drones

EUROSATORY 2022 | Η Cerbair παρουσίασε το C-UAS σύστημα HYDRA 300 προσφέροντας μια νέα λύση ενάντια στα drones

Η οικογένεια συστημάτων αντιμετώπισης Μη Επανδρωμένων Εναέριων Συστημάτων Hydra της Cerbair καλωσόρισε το τρίτο μέλος της σειράς HYDRA, το HYDRA 300, στην Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας Eurosatory 2022…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Σερβία | Ένας νεκρός και έξι τραυματίες σε συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στα σύνορα με την Ουγγαρία

Σερβία | Ένας νεκρός και έξι τραυματίες σε συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στα σύνορα με την Ουγγαρία

Σύμφωνα με πληροφορίες της σερβικής ραδιοτηλεόρασης RTS, ένας μετανάστης σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι έξι τραυματίστηκαν στη Σερβία, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία, μεταξύ των οποίων και μία έφηβη…

Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνου Κόκκα

Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνου Κόκκα

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομή του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ, Κωνσταντίνου Κόκκα, που έπεσε στην Κύπρο το 1974, μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων, στην περιοχή του θύλακα του Κιόνελι…

Pin It on Pinterest

Share This