ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Έρχονται δεκάδες νέες προαγωγές στον Κυπριακό Στρατό
Defence Redefined
Published on 07/07/2020 at 10:51

Η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, άναψε το πράσινο φως για αποπαγοποίηση δεκάδων θέσεων προαγωγής στον κυπριακό στρατό. 

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε στις 17 Ιουνίου αναφορικά με την εξαίρεση από την αναστολή πλήρωσης 183 θέσεων προαγωγής αξιωματικών. Η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ενέκρινε χθες Δευτέρα 06/07, το σχετικό αίτημα του Υπουργείου Άμυνας για την αποπαγοποίηση των θέσεων.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Εθνική Φρουρά | Εκατοντάδες Προαγωγές Υπαξιωματικών

Οι κενές θέσεις για τις προαγωγές αφορούν όλη τη δομή των αξιωματικών (θέσεις υπολοχαγού και άνω) ανέρχονται σε 34 και οι θέσεις που δύνανται να πληρωθούν με προαγωγές ανέρχονται σε 65. Ωστόσο, μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2020 αναμένεται να αφυπηρετήσουν 8 αξιωματικοί, ενώ το τρέχον έτος τερματίζεται η υπηρεσία 17 αξιωματικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας, οι πλείστες θέσεις αφορούν υπολοχαγούς (58) ενώ περιλαμβάνονται θέσεις για λοχαγούς (35), ταγματάρχες (34), αντισυνταγματάρχες (32), συνταγματάρχες (19), ταξίαρχους (4) και υποστράτηγο (1).

Πλέον αναμένεται να ξεκινήσει η πλήρωση των κενών θέσεων.

Διαβάστε επίσης: Κρίσεις και προαγωγές στον Κυπριακό Στρατό | Οι αριθμοί για προαγωγές Αξιωματικών που δεν εμπίπτουν στην παγοποίηση για το 2020

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This