ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Κρίσεις και προαγωγές στον Κυπριακό Στρατό | Οι αριθμοί για προαγωγές Αξιωματικών που δεν εμπίπτουν στην παγοποίηση για το 2020
Defence Redefined
Published on 16/05/2020 at 19:51

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ), σχετικά με τις προαγωγές των Αξιωματικών για το 2020, επιβεβαιώνοντας ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν κανονικά και δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες παγοποίησης οι οποίες εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με το πλάνο συγκράτησης των δαπανών ως αντιστάθμισμα της απώλειας των κρατικών εσόδων.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΣΑΚΣ: 

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού επιθυμεί να ενημερώσει ότι οι προαγωγές των Αξιωματικών που είναι προγραμματισμένες για το 2020, θα πραγματοποιηθούν κανονικά και δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της παγοποιήσης των προαγωγών του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Η επιβεβαίωση  έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης από το Υπουργείο Άμυνας και Αρχηγό ΓΕΕΦ, στον πρόεδρο του Συνδέσμου σε σχετικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ.

Σχετικά με το ζήτημα των κρίσεων και των προαγωγών των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Κυπριακού Στρατού, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας, Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ότι έχουν απελευθερωθεί όσες θέσεις εξετάστηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής στις 07 Μαΐου 2020. Μέχρι το τέλος Μαΐου, το ΓΕΕΦ και το Υπουργείο Άμυνας αναμένεται να προχωρήσουν και να πραγματοποιήσουν τις κρίσεις και ακολούθως τις προαγωγές αυτές.

Διαβάστε επίσης: Κρίσεις Αξιωματικών Εθνικής Φρουράς | Αποστρατείες και στο βάθος προαγωγές

Όπως σας ενημερώσαμε στις 07 Μαΐου το Υπουργικό Συμβούλιο επικύρωσε τις κρίσεις των Αξιωματικών βαθμού Συνταγματάρχη και Ταξιάρχου. Σύμφωνα με τις υπόψη κρίσεις 2 Αξιωματικοί βαθμού Ταξιάρχου και 13 βαθμού Συνταγματάρχη κρίθηκαν ως “ευδοκίμως τερματίσαντες την υπηρεσία τους” και αποστρατεύονται ενώ αριθμός άλλων κρίθηκαν ανάμεσα σε άλλες διαβαθμίσεις ως προακτέοι. Σύμφωνα με τους κανονισμούς Περί Προαγωγών των Αξιωματικών, αρχικά διενεργούνται οι κρίσεις για τους Αξιωματικούς βαθμού Συνταγματάρχη μέχρι Υποστρατήγου και ακολούθως οι κρίσεις για όλους τους υπόλοιπους βαθμούς. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένονται οι πιο κάτω προαγωγές για Αξιωματικούς (σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία):

  • 1 Υποναύαρχος
  • 4 Ταξίαρχοι
  • 19 Συνταγματάρχες (συμπ. και αντίστοιχων βαθμών σε Ναυτικό-Αεροπορία)
  • 32 Αντισυνταγματάρχες (συμπ. και αντίστοιχων βαθμών σε Ναυτικό-Αεροπορία)
  • 34 Ταγματάρχες (συμπ. και αντίστοιχων βαθμών σε Ναυτικό-Αεροπορία)
  • 36 Λοχαγοί (συμπ. και αντίστοιχων βαθμών σε Ναυτικό-Αεροπορία)
  • 59* Υπολοχαγοί (συμπ. και αντίστοιχων βαθμών σε Ναυτικό-Αεροπορία)

*Ο αριθμός ενδέχεται να διαφέρει λόγω μικρότερου αριθμού Αξιωματικών οι οποίοι δικαιούνται προαγωγή στο βαθμό του Υπολοχαγού

Διαβάστε επίσης: Σύνδεσμος Αξιωματικών | Ικανοποίηση για την εφαρμογή του κανονισμού κρίσεων και αποστρατειών

Σχετικά με τις προαγωγές Υπαξιωματικών, αυτές αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εντός των επόμενων ημερών. 

Η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει για όλες τις σχετικές εξελίξεις. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This