Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση μη επανδρωμένων συστημάτων (UAS) Aerosonde στην Ελλάδα για περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, τα…
Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ιαπωνία αρχίζει την ανάπτυξη νέου πυραύλου κρουζ με βεληνεκές άνω των 1000 χλμ.
Ο ιαπωνικός πύραυλος κρουζ θα έχει την δυνατότητα προσθήκης τριών κεφαλών, για συμβατικά πλήγματα, για αναγνώριση και εμπλοκή εχθρικών ραντάρ. Ο πύραυλος σχεδιάζεται να είναι συμβατός με κινητές πλατφόρμες εκτόξευσης. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η παραγωγή του πρωτοτύπου θα αρχίσει τον Απρίλιο. Ήδη από το 2018, το Υπουργείο Άμυνας προχωρά σε έρευνας για τον κινητήρα και ορισμένα άλλα μέρη.
Το σύστημα υπολογίζεται πως θα λειτουργεί αρχικά με την εκτόηευση αναγνωριστικής κεφαλής όπου κάμερα υψηλής απόδοσης θα αποκαλύψει την κατάσταση σε μια ευρεία περιοχή ώστε να προσδιοριστεί η ακριβής θέση του εχθρού. Έπειτα, θα εκτοξευτεί η κεφαλή “jammer” που εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα για να παρεμβάλει τα εχθρικά ραντάρ και άλλους αισθητήρες και ακολούθως θα πλήττεται ο στόχος με πύραυλο που θα φέρει συμβατική κεφαλή.
Η Κίνα αναπτύσσει συχνά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου στην Ανατολική Σινική Θάλασσα και θεωρείται πιθανό να εξαπολύσει επίθεση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων σε περίπτωση επεισοδίου. Η Ιαπωνία ελπίζει να εξασφαλίσει παρόμοια ικανότητα και να αντιμετωπίσει πιθανές επιθέσεις.
Ο νέος πύραυλος προορίζεται κυρίως για να στοχεύσει εχθρικά σκάφη που προσπαθούν να εισβάλουν σε νησιωτικές περιοχές, όπως τα νησιά Nansei, που εκτείνονται στις επαρχίες Kyushu και Okinawa.
Αναμένεται επίσης να αναπτυχθεί για χτυπήματα σε θέσεις εκτόξευσης εχθρικών πυραύλων, λειτουργώντας ως μέσο εκτέλεσης των ικανοτήτων αντεπίθεσης, σύμφωνα με την πρόσφατη αναθεώρηση της Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας και δύο άλλων αμυντικών εγγράφων.
Η Ιαπωνία αναπτύσσει πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς σε μια προσπάθεια να ενισχύσει δραστικά τις αμυντικές της ικανότητες. Ο κατευθυνόμενος αντιπλοϊκός πύραυλος Type 12 αναβαθμίζεται για να επεκτείνει το βεληνεκές του στα 1000 χλμ, με την ανάπτυξή του να έχει προγραμματιστεί για το 2026. Επιπλέον, πύραυλος υψηλής ταχύτητας του με ακανόνιστη τροχιά ώστε να καθίσταται καθιστά δύσκολη η αναχαίτιση του είναι επίσης προγραμματισμένος για ανάπτυξη περίπου την ίδια περίοδο.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια πιθανή καθυστέρηση στην ανάπτυξη του αναβαθμισμένου πυραύλου Type12, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σχεδιάζει επίσης να αγοράσει πυραύλους κρουζ Tomahawk από τις ΗΠΑ.
Με πληροφορίες από: The Japan News
Διαβάστε επίσης: Ιαπωνία | Ενίσχυση επιθετικών δυνατοτήτων και αλλαγή Στρατηγικού Δόγματος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ουκρανία | Νέα στρατιωτική βοήθεια από τη Γερμανία με Patriot, IRIS-T, άρματα Leopard και οχήματα Caracal
Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας της Γερμανίας προς την Ουκρανία, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, 2 εκτοξευτές πυραύλων Patriot…
Φιλιππίνες | Ο στρατός θέλει να αποκτήσει το πυραυλικό σύστημα Typhon
O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των Φιλιππινών, δήλωσε πως ο στρατός της χώρας σχεδιάζει την απόκτηση…
ΗΠΑ | Έγκριση για την πώληση drones Aerosonde για τα M1117 της Ελλάδας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση μη επανδρωμένων συστημάτων (UAS) Aerosonde στην Ελλάδα για περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, τα…
Λιμενικό Σώμα | Διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή του σκάφους
Τις πρωινές ώρες της 25ης Δεκεμβρίου, ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, εντόπισε…
Επαφές Ρωσίας και νέου καθεστώτος της Συρίας
Ο νέος ηγέτης της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα χαρακτήρισε τις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία μακροχρόνιες και στρατηγικές…
Δανία | Τεράστια αύξηση των αμυντικών δαπανών για την Γροιλανδία
Τεράστια αύξηση των αμυντικών δαπανών ανακοίνωσε η Δανία για την Γροιλανδία. Ο υπουργός Άμυνας της Δανίας…
Συρία | Συμφωνία για την διάλυση των ενόπλων οργανώσεων και την υπαγωγή τους στο υπουργείο Άμυνας
Ο ορισμένος από την οργάνωση Χαγιάτ Ταχίρ Αλ Σαμ, πρόεδρος της Συρίας Αχμεντ αλ-Σάρα συμφώνησε με τους αρχηγούς των ενόπλων οργανώσεων…
Ελλάδα | Η Πολεμική Αεροπορία σε άσκηση στην Αίγυπτο μαζί και με την Ινδία
Στην εν λόγω εκπαιδευτική δραστηριότητα, η ΠΑ συμμετείχε με 3 αεροσκάφη F-16 Blk-30 με ανάλογο Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό…