ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Spike NLOS | Θωράκιση σε Έβρο και Αιγαίο
Defence Redefined
Published on 08/10/2021 at 12:30

Χθες, κυρώθηκε στη Βουλή, μεταξύ άλλων, η πρόβλεψη για την προμήθεια Κατευθυνόμενων Βλημάτων τα οποία αν και δεν κατονομάζονται εντούτοις είναι γνωστό ότι αφορά στο σύστημα “Spike NLOS”. Ο αριθμός των συστημάτων που θα επανδρώσουν τόσο Έβρο όσο και νησιά ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες σε άνω των είκοσι. 

Το κάθε σύστημα αποτελείται από τρεις εκτοξευτές, όχημα διοίκησης καθώς και UAV που εκτελεί διαδικασίες στοχοποίησης. Τα συστήματα αναμένεται να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν επιχειρησιακά από τους Λόχους Αντιαρματικών των Σχηματισμών του Ελληνικού Στρατού που εδρεύουν στο Δ’ Σώμα Στρατού και την ΑΣΔΕΝ.

Κάθε εκτοξευτής φέρει 4 βλήματα SPIKE NLOS (Non-Line of Sight) μέγιστης εμβέλειας 32 χιλ ικανά να πλήττουν με χειρουργική ακρίβεια στόχους όπως άρματα μάχης και αποβατικές λέμβους. Περαιτέρω, ο Ελληνικός Στρατός προχωρά στην αξιοποίηση των ισραηλινών βλημάτων και για τα ελικόπτερα AH-64A Apache παράλληλα με την αναβάθμιση των σκοπευτικών- ηλεκτροπτικών των ελικοπτέρων από την ELBIT Systems.

Ταυτόχρονα με την απόκτηση Spike NLOS για τον Ελληνικό Στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό επίσης συμμετέχει στην προμήθεια του ισραηλινού συστήματος για τις κανονιοφόρους κλάσης “ΜΑΧΗΤΗΣ” και τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου “Mark V’ της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Διαβάστε επίσης: Αφιέρωμα | “Η Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης 10 χρόνια μετά” – Η DЯ στο Πολεμικό Ναυτικό

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονιστεί ότι το σύστημα στην ναυτική του έκδοση μπορεί να τοποθετηθεί και σε Περιπολικά Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) τύπου Saar 62, ένα εκ των οποίων διαθέτει και η Κύπρος (ΠΑΘ “Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης). 

Το υπόψη ΠΑΘ διαθέτει εξοπλισμό αποτελούμενο από συστήματα επιτήρησης και εντοπισμού/ιχνηλάτησης ναυτικών, εναέριων και χερσαίων στόχων καθώς και 2 τηλεχειριζόμενους σταθμούς οπλισμού Typhoon, κατασκευής της ισραηλινής Rafael με πυροβόλο διαμετρήματος 23 χλστ. Τέλος, υπάρχει πρόβλεψη εγκατάστασης συστημάτων κατευθυνόμενων βλημάτων Spike NLOS.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ – Γάζα | Spike NLOS κατά εγκαταστάσεων και εκτοξευτών πυραύλων της Χαμάς – VIDEO

 

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

Στην διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας EUROSATORY 2022 στο Παρίσι, η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED είχε την ευκαιρία να δει μεταξύ πολυάριθμων εκθεμάτων άρμα Leopard 1 το οποίο ήταν αναβαθμισμένο με τον πύργο COCKERILL 3105…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This