ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ισραήλ – Γάζα | Spike NLOS κατά εγκαταστάσεων και εκτοξευτών πυραύλων της Χαμάς – VIDEO
Defence Redefined
Published on 20/05/2021 at 09:52

Στις 19 Μαΐου, η Ισραηλινή Αεροπορία (IAF), δημοσίευσε πλάνα από πρόσφατες επιθέσεις με κατευθυνόμενους πυραύλους, κατά αριθμό εκτοξευτών πολλαπλών πυραύλων (ΠΕΠ), αλλά και εγκαταστάσεων, στη Λωρίδα της Γάζας.

Το βίντεο δείχνει εννέα επιθέσεις με πυραύλους Spike NLOS (Non-Line-Of-Sight). Κάποιοι από αυτούς τους στόχους, φαίνονται ξεκάθαρα στο βίντεο, ήταν εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων, που χρησιμοποιούν οι παλαιστινιακές φατρίες. Άλλοι στόχοι όπως θα δείτε, ήταν εγκαταστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό | Έντονο ενδιαφέρον από την Εθνική Φρουρά για αντιαρματικά όπλα τελευταίας γενιάς

Ο πύραυλος Spike NLOS, είναι ένας αντιαρματικός πύραυλος με εμβέλεια έως και 25 χλμ. Είναι εξοπλισμένος με ανιχνευτή υπερύθρου απεικονίσεως (EO-IR / CCD) και ζεύξη δεδομένων οπτικής ίνας, μέσω της οποίας γίνεται η κατεύθυνση, επιτρέποντας δυνατότητα για ανακατεύθυνση σε άλλο στόχο στην διάρκεια της πτήσης. Υπάρχει επίσης δυνατότητα εκτόξευσης του βλήματος, με εγκλωβισμό του στόχου από τον χειριστή αμέσως μετά.

Ο πύραυλος μπορεί να εκτοξευτεί από επίγεια οχήματα ή από επιθετικά ελικόπτερα. Νωρίτερα, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δημοσίευσε φωτογραφίες από ένα επιθετικό ελικόπτερο AH-64 Safra οπλισμένο με τρεις αντιαρματικούς πυραύλους Spike NLOS.

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο που δείχνει αεροπορική επίθεση κατά θέσεων εκτόξευσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. 

Παρά τους έντονους βομβαρδισμούς της Ισραηλινής Αεροπορίας (IAF) οι παλαιστινιακές φατρίες συνεχίζουν να εκτοξεύουν εκατοντάδες ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας καθημερινά.

Οι παλαιστινιακές φατρίες εκτόξευσαν πάνω από 4.000 ρουκέτες στο νότιο και το κεντρικό Ισραήλ από τις 10 Μαΐου. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι το 60% των πυραύλων έχασαν τον στόχο τους, ενώ το 90% των υπόλοιπων αναχαιτίστηκε από το σύστημα Iron Dome.

Διαβάστε επίσης: Ο “Σιδερένιος Θόλος” του Ισραήλ και η C-RAM προστασία σε Κύπρο – VIDEO

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This