ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Skyranger 30 HEL | Υβριδική Αεράμυνα με λέιζερ, κατευθυνόμενα βλήματα και πυροβόλο
Defence Redefined
Published on 04/02/2022 at 18:49

Με ανακοίνωση της η Γερμανική εταιρεία Rheinmetall παρουσίασε λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα αεράμυνας Skyranger 30 HEL που παρουσιάστηκε πρώτη φορά πέρσυ. 

Το Skyranger 30 HEL, περιλαμβάνει αρχικά πυροβόλο KCE 30 χιλ με ρυθμό βολής 1200 βολές/λεπτό. Σε συνδυασμό με τα κατευθυνόμενα βλήματα, η εταιρεία αναφέρει πως το σύστημα διαθέτει τις δυνατότητες για να πλήξει τόσο μακρινούς όσο και κοντινούς στόχους. 

Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει πως το σύστημα φιλοδοξεί να ενσωματώνει λέιζερ ισχύος 100 kW, ενώ για την πρώτη φάση υπολογίζονται λέιζερ ισχύος 20-50 kW. Το σύστημα λέιζερ διαθέτει τους δικούς του αισθητήρες για εντοπισμό των στόχων ενώ αναφέρεται πως μπορεί να καλύπτει το 100% του ανατιθέμενου εναέριου χώρου.

Το Skyranger 30 HEL μπορεί να ενσωματωθεί σε ευρεία γκάμα τροχοφόρων πλατφορμών όπως το όχημα πολλαπλού ρόλου Boxer ή το θωρακισμένο όχημα Lynx KF41. Η υβριδική τεχνολογία που πλαισιώνει το σύστημα φιλοδοξεί να το καθιστά δυνατό να επιτηρεί τον εναέριο χώρο αυτόνομα και να μπορεί να επιλέγει την κατάλληλη αντίδραση ανάλογα με την απειλή που θα εμφανιστεί.

Διαβάστε επίσης: Skynex | Εξουδετερώνοντας σμήνος από drones σε δευτερόλεπτα

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This