ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Skynex | Εξουδετερώνοντας σμήνος από drones σε δευτερόλεπτα
Defence Redefined
Published on 10/11/2021 at 16:26

Η Rheinmetall δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο το αντιαεροπορικό σύστημα Skynex, τοποθετημένο σε φορτηγό, εξουδετερώνει σμήνος από 8 drones με το αντιαεροπορικό Mk3 35 χιλ.

Το αντιαεροπορικό σύστημα Oerlikon Skynex αποτελεί σύμφωνα με την εταιρεία το πιο σύγχρονο σύστημα της Rheinmetall για αντιμετώπιση εναέριων απειλών. Συνδυάζει ακρίβεια, ταχύτητα στην αναγνώριση και εξουδετέρωση στόχων, χαμηλό αποτύπωμα καθώς και επιχειρησιακές δυνατότητες σε αντίξοες συνθήκες. Αντιμετωπίζει τόσο συμμετρικές όσο και σύγχρονες ασύμμετρες εναέριες απειλές.

Το σύστημα εδάφους αποτελείται από τους αισθητήρες, τον οπλισμό και το κέντρο ελέγχου και συντονισμού. 

Το ραντάρ X-TAR3D του συστήματος είναι ένα τρισδιάστατο ραντάρ το οποίο προσφέρει ευρεία εικόνα του πεδίου σε ακτίνα 50 χλμ, παρέχοντας τα απαραίτητα δεδομένα για τις εναέριες απειλές. Τα δεδομένα επεξεργάζονται αυτόματα και ακολούθως αποστέλλονται οι εντολές για εξουδετέρωση της απειλής.

Διαβάστε επίσης: Πυρομαχικά Ahead® και η προοπτική αναβάθμισης του «ΟΘΕΛΛΟΣ» για την Εθνική Φρουρά | Φωτογραφίες & VIDEO

Το Revolver Gun Mk3 μπορεί να επεξεργαστεί δεδομένα από δισδιάστατα και τρισδιάστατα ραντάρ. Με ρυθμό βολής 1000 βολές / λεπτό και δυνατότητα χρήσης πυρομαχικών AHEAD μπορεί να εξουδετερώσει σε απόσταση 4 χλμ τον στόχο μέσω αυτόματης επεξεργασίας των δεδομένων που λαμβάνει από το ραντάρ, ενώ η διαδικασία επιτηρείται από το κέντρο ελέγχου και συντονισμού.

Επιπλέον, για την εξουδετέρωση μεγάλου σμήνους από μικρά drones τα οποία όμως μπορούν να επιφέρουν πλήγματα, η Rheinmetall σε συνεργασία με την Ιταλική Elettronica, ανέπτυξε δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου ώστε να εξουδετερώνονται μαζικά, χωρίς πυρά και με χαμηλό κόστος.

Αρκετά φιλόδοξη, είναι και η ανάπτυξη του Oerlikon Laser Gun, όπου στοχεύει στην αντιμετώπιση σεναρίων μελλοντικών απειλών. Η Rheinmetall υπολογίζει το Laser Gun να είναι πλήρως έτοιμο επιχειρησιακά το 2025.

Διαβάστε επίσης: Lockheed Martin | Η νέα γενιά όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας laser είναι εδώ- VIDEO

Πέραν των προαναφερθέντων το σύστημα περιέχει επίσης αντιαεροπορικά συστήματα μικρού εύρους με ρυθμό βολής 5 πυραύλους / δευτερόλεπτο. 

Η εταιρεία ανέπτυξε επίσης σύστημα πολυ-αισθητήρων για ταυτόχρονη παροχή πολλαπλών πληροφοριών επί του πεδίου. Επιπρόσθετα, πέρα από την βασική του αποστολή, μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία ευρείας επιχειρησιακής εικόνας σε κέντρα συντονισμού.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall – Intracom Defense | Συνεργασία σε συστήματα C4I για στρατιωτικά οχήματα

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This