ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Sky Spotter™ | Παθητικός εντοπισμός πολλαπλών εναέριων απειλών από την Rafael Advanced Defense Systems
Defence Redefined
Published on 21/03/2021 at 20:21

To σύστημα Sky Spotter™ της Rafael Advanced Defense Systems αποτελεί ένα παθητικό σύστημα εντοπισμού εναέριων απειλών, οι οποίες κυμαίνονται από σύγχρονα μαχητικά μέχρι μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAVs) μικρού μεγέθους.

Το σύστημα σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία έχει υψηλή ευαισθησία και μπορεί να ανιχνεύει στόχους σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων λειτουργώντας συμπληρωματικά των κλασσικών συστημάτων ραντάρ.

Το Sky Spotter™ αποτελείται από αισθητήρες μικρού (SWIR) και μέσου κύματος (MWIR) υπέρυθρης ακτινοβολίας (IR), ανιχνευτές ημέρας καθώς και προηγμένους αλγόριθμους και τεχνητή νοημοσύνη (AI) για αυτοματοποιημένες λειτουργίες και επεξεργασία εικόνας. 

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα του συστήματος συνοψίζονται στο ότι είναι παθητικό, δεν επηρεάζεται από παρεμβολές ηλεκτρονικού πολέμου και αντίμετρα ραντάρ που χρησιμοποιούν για παράδειγμα τα εχθρικά αεροσκάφη και δεν επηρεάζεται από την χαμηλή ενεργή διατομή ραντάρ (RCS) των αεροσκαφών stealth.

Οι αισθητήρες ευρέως οπτικού πεδίου του Sky Spotter ενισχύονται από τους αισθητήρες εστιασμένου πεδίου (Narrow Field of View) οι οποίοι δρουν ως ισχυρά τηλεσκόπια και επιτρέπουν την εστίαση σε επιλεγμένους στόχους. Οι χειριστές του συστήματος μπορούν να διαχειριστούν μέχρι και 4 αισθητήρες ταυτόχρονα καθένα με δύο κανάλια (MWIR/SWIR/CCD). 

Διαβάστε επίσης:

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιλέγουν το DroneGun Tactical ως φορητό Anti-Drone όπλο. Δεν αποκλείεται να το δούμε και στην Κύπρο

 

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This