ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιλέγουν το DroneGun Tactical ως φορητό Anti-Drone όπλο. Δεν αποκλείεται να το δούμε και στην Κύπρο

Defence Redefined
Published on 25/05/2020 at 14:28

Κατόπιν διαγωνισμού, το DroneGun Tactical, το οποίο σχεδιάζεται και κατασκευάζεται  από την εταιρεία DroneShield, επιλέχθηκε ως το προτιμώμενο φορητό σύστημα anti-drone από τις Αστυνομικές Δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

DroneShield’s DroneGun Tactical™ deployed by the French Army

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας η συμφωνία αντιπροσωπεύει το πρώτο πλαίσιο εφαρμογής εξοπλισμού αντί-drone από οποιονδήποτε κυβερνητικό πελάτη, οπουδήποτε στον κόσμο. Η διαδικασία διεξήχθη από την αστυνομία του Βελγίου, εντός ενός πανευρωπαϊκού πλαισίου. Τις πωλήσεις, την εκπαίδευση και την τοπική υποστήριξη θα διαχειρίζεται ο συνεργάτης της DroneShield, η ForcePro BV.

Η εταιρεία DroneShield παρέχει προστασία εναντίον drones τα οποία απειλούν την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Τα προϊόντα ανίχνευσης και αντιμετώπισης της εταιρείας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας ενάντια σε οποιαδήποτε είδος απειλής από drone.

Σύμφωνα με τη συμφωνία-πλαίσιο, το DroneGun Tactical αναμένεται να κυκλοφορήσει σε μια σειρά αστυνομικών μονάδων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συμφωνία δεν καθορίζει ελάχιστες ποσότητες αγοράς, αλλά η DroneShield δήλωσε ότι αναμένει από τη συμφωνία να παράγει σημαντικές περιοδικές πωλήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, με παραγγελίες να ξεκινούν αυτό το τρίμηνο. Η DroneShield αναμένει επίσης ότι το πλαίσιο θα είναι μια πλατφόρμα για τις πωλήσεις των άλλων προϊόντων της (εποχούμενων και σταθερών) στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της ΕΕ.

O Oleg Vornik, Διευθύνων Σύμβουλος της DroneShield, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι: “Αυτή είναι μια συναρπαστική νίκη με πολλούς τρόπους. Αυτή είναι η πρώτη συμφωνία πλαίσιο για εξοπλισμό αντιμέτρων κατά drones από οποιονδήποτε Κυβέρνηση, οπουδήποτε στον κόσμο..Αυτή η επιλογή από έναν εξαιρετικά απαιτητικό πελάτη, μετά την πιστοποίηση CPNI της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου πέρυσι, ενισχύει την παγκόσμια ηγετική θέση των προϊόντων μας στον κλάδο. Είναι σημαντικό γιατί αυτή η νίκη της DroneShield δείχνει ότι η ασφάλεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κυβερνήσεων παγκοσμίως, καθώς και το γεγονός ότι, μετά από μια σύντομη διακοπή που προκλήθηκε από την κρίση COVID, οι παγκόσμιες διαδικασίες προμηθειών έχουν ξαναρχίσει”.

Διαβάστε επίσης: Μελετά την αγορά συστήματος «anti drone» η Κυπριακή Δημοκρατία

Το DroneGun Tactical σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία παρέχει ένα ασφαλές αντίμετρο ενάντια σε ευρύ φάσμα διαφορετικών drones. Επιτρέπει την ελεγχόμενη διαχείριση του ωφέλιμου φορτίου drone, όπως εκρηκτικά, χωρίς να προκαλεί ζημιά σε κοινά μοντέλα drone ή στον περιβάλλοντα χώρο, λόγω του ότι τα drones αποκρίνονται γενικά μέσω κατακόρυφης ελεγχόμενης προσγείωσης επί τόπου ή επιστρέφοντας στο σημείο εκκίνησης (βοηθώντας έτσι στον εντοπισμό του χειριστή) .

Το Drone Gun έχει μήκος 143 cm και πλάτος 20 cm, ενώ ζυγίζει περίπου 7,3 kg. Έχει αποτελεσματικό εύρος από 1 έως 2 km και χρόνο λειτουργίας 2 ωρών χρησιμοποιώντας δύο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Διαβάστε επίσης: Συστήματα Anti-Drones | Παρουσίαση Drone Dome και Sapsan-Bekas

 
ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This