ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Sea Fire | Το σύγχρονο ραντάρ των φρεγατών FDI Belh@rra
Defence Redefined
Published on 02/10/2021 at 17:30

Ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα συστήματα των νέων φρεγατών FDI Belh@rra που θα αποκτήσει η Ελλάδα από την Γαλλική Naval Group με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Γαλλία, είναι το σύστημα ραντάρ του πλοίου. Οι Ελληνικές φρεγάτες θα είναι εξοπλισμένες με την έκδοση Sea Fire 500.

Διαβάστε επίσης: Ελληνο-γαλλική συμμαχία | Ανακοινώθηκαν τρεις Belh@ara και αμοιβαία στρατιωτική συνδρομή

Το ραντάρ Sea Fire της Thales, αποτελεί ένα πλήρως ψηφιακό ραντάρ τύπου AESA, πολλαπλών χρήσεων με τέσσερα σταθερά πάνελ και αρθρωτή σχεδίαση που του επιτρέπουν εφαρμογή τόσο σε σκάφη όσο επίγειες πλατφόρμες. 

Το Sea Fire προσφέρει μεγάλες δυνατότητες άμυνας ενάντια σε συμβατικές και ασύμβατες απειλές σε θάλασσα και αέρα. Το σταθερό πάνελ παρέχει την δυνατότητα παρακολούθησης της τακτικής κατάστασης σε συνεχή ροή καθώς και την δυνατότητα χειρισμού περισσότερων πυραύλων ταυτόχρονα. 

Το σύστημα του ραντάρ του επιτρέπει εύκολη προσαρμογή σε μελλοντικές απειλές ενώ κατά τους κατασκευαστές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ακόμα και σε βλήματα μεγάλων ελιγμών. Θεωρείται επίσης κατά τους κατασκευαστές, φιλικό προς τον χρήστη και πληροί υψηλά επίπεδα κυβερνοασφάλειας και χρήσης δεδομένων.

Χρησιμοποιεί τρισδιάστατη τεχνολογία για μεγάλου βεληνεκούς, αναζήτηση ορίζοντα και επιτήρηση επιφάνειας. Καλύπτει εύρος 360 μοιρών για αποστάσεις εώς και 300 χλμ στον αέρα και μπορεί να παρακολουθεί 800 αντικείμενα ταυτόχρονα χωρίς κορεσμό. Το εύρος και η ακρίβεια του Sea Fire μπορούν να υποστηρίξουν πλήρως την οικογένεια των πυραύλων επιφανείας-αέρα Aster, οι οποίοι θα βρίσκονται στις νέες Ελληνικές φρεγάτες (Aster 30).

Διαβάστε επίσης: Podcast S2E1 | Ο Δρ. Γρίβας Κωνσταντίνος μιλά εφ’ όλης της ύλης – VIDEO

 

 

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This