ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rheinmetall Mission Master XT | Το νεότερο μέλος της οικογένειας των αυτόνομων UGV – VIDEO & Infographics
Defence Redefined
Published on 20/06/2021 at 19:15

Η Rheinmetall παρουσίασε το Mission Master XT, το νεότερο μέλος της οικογένειας των Αυτόνομων Μη Επανδρωμένων Οχημάτων εδάφους (A-UGVs) Mission Master.

Σε αντίθεση με την πλατφόρμα Mission Master SP (silent partner), η οποία έχει ήδη εισαχθεί στην αγορά, το Mission Master XT διαθέτει κινητήρα πετρελαίου (ντίζελ) πέραν των μπαταριών ιόντων λιθίου.

Το Mission Master XT αναπτύχθηκε από τη Rheinmetall Canada και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να χρησιμοποιείται σε ακραίο έδαφος όπως πάγο, χιόνι καθώς και εδάφη με αμμώδες, βραχώδη και ορεινή τοπογραφία. Οι προηγμένες αμφίβιες δυνατότητές του το επιτρέπουν πλέει με ταχύτητα μέχρι 5 χιλιομέτρων/ώρα διατηρώντας παράλληλα την πλήρη χωρητικότητά του. Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος ανέρχεται στα 40 χιλιόμετρα/ώρα. 

Διαβάστε επίσης: Mission Master | Τα μη επανδρωμένα οχήματα της Rheinmetall αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού – VIDEO

Με βάρος 2217 κιλών, το θηριώδες A-UGV μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 1000 κιλών, επιτρέποντας στα στρατεύματα να μεταφέρουν ειδικό εξοπλισμό σε δυσπρόσιτες τοποθεσίες αφού το όχημα διαθέτει δυνατότητα για ανάβαση σε κλίση μέχρι 35 μοιρών. Ο πετρελαιοκινητήρας του επιτρέπει να ταξιδεύει 750 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου επιτρέπουν έως και 6 ώρες αθόρυβης λειτουργίας (silent watch). 

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Rheinmetall Mission Master XT είναι το σύστημα συνεχούς ροής αέρα στα ελαστικά, το οποίο προσαρμόζει την πίεση των ελαστικών ανάλογα με τις ανάγκες ανάλογα με το έδαφος. Με υψηλή αντοχή και δυνατότητα επιβίωσης, το A-UGV συνεχίζει να κινείται ακόμα και με οπές διαμέτρου 2 εκατοστών στα ελαστικά.

Η πλοήγηση του UGV επιτυγχάνεται από το Rheinmetall PATH, το κιτ αυτονομίας (A-kit) που επιτρέπει ένα ευρύ φάσμα αυτόνομων δυνατοτήτων οδήγησης και πλοήγησης.

Διαβάστε επίσης: 20 Αυτόνομα Οχήματα Μάχης URAN-9 για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις | Βίντεο

Η οικογένεια Mission Master σύμφωνα με την Rheinmetall είναι απόλυτα συμβατή με τα πρότυπα διαχείρισης μάχης του ΝΑΤΟ και μπορεί να ελεγχθεί μέσω ποικίλων επιλογών τελετουργίας. 

 

«Το πιο πολυλειτουργικό από αυτά είναι ένα έξυπνο tablet που αναπτύχθηκε από τη Rheinmetall, το οποίο επιτρέπει στον χειριστή να ελέγχει οποιαδήποτε πλατφόρμα Mission Master και ωφέλιμο φορτίο μέσω μιας ενιαίας διεπαφής, μια καινοτομία για την αγορά», αναφέρει ο Alain Tremblay, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας της Rheinmetall Canada. 

Εάν είναι απαραίτητο, το Mission Master XT, μπορεί να λειτουργήσει σε επανδρωμένη διαμόρφωση, με ενσωματωμένο χειριστήριο και κάθισμα έκτακτης ανάγκης.

Χάρη στην αρθρωτότητά του, το Rheinmetall Mission Master XT μπορεί να αναλάβει πολλαπλές αποστολές σε κάθε περίπτωση αλλά και να επωφεληθεί από εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Το εύρος των δραστηριοτήτων που μπορεί να διεξάγει το A-UGV περιλαμβάνει υλικοτεχνική μεταφορά, επιτήρηση στο πεδίο μάχης, υποστήριξη πυρός, διάσωση, ιατρική εκκένωση, ανίχνευση CBRN, αναμεταδότης επικοινωνιών, πλατφόρμα εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων (όπως το Spike NLOS) και πολλά άλλα αναλόγως απαιτήσεων πελατών. Σχετικό είναι και το γράφημα πιο κάτω:

Όπως και τα άλλα μέλη της οικογένειας Mission Master της Rheinmetall, το νέο Mission Master XT διαθέτει ένα μοναδικό πρότυπο σύστημα μάχης (BMS) ΝΑΤΟ ενσωματωμένο σε κάθε πλατφόρμα. Αυτό επιτρέπει σε κάθε σύστημα να επεξεργάζεται μεγάλο αριθμό τακτικών δεδομένων. 

Το BMS χρησιμοποιεί επίσης πληροφορίες στο δίκτυο από άλλους συνεισφέροντες για να βελτιώσει τη δική του επίγνωση της κατάστασης όσον αφορά το έδαφος καθώς και τη θέση των φίλιων και εχθρικών δυνάμεων. Το ενσωματωμένο BMS επιτρέπει σε πολλές πλατφόρμες Mission Master να λειτουργούν ως ομάδα UGV (Wolf Pack) κατά την εκτέλεση τυπικών στρατιωτικών αποστολών για άμεση υποστήριξη στρατευμάτων στο έδαφος. Σχετικό είναι το βίντεο από την εταιρεία πιο κάτω: 

 

Διαβάστε επίσης: Hanwha Defense | Ολοκλήρωση του μη επανδρωμένου τεθωρακισμένου οχήματος 6Χ6

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This