ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rheinmetall | Πρόταση για τον μελλοντικό στρατιώτη της Bundeswehr
Defence Redefined
Published on 17/07/2021 at 19:49

Η Rheinmetall παρουσίασε στον γερμανικό στρατό (Bundeswehr) μια πρώτη ολοκληρωμένη ιδέα για την τρίτη γενιά του Διευρυμένου Συστήματος Μελλοντικού Στρατιώτη (Future Soldier – Expanded System) γνωστό ως IdZ-ES. 

Η παρουσίαση είναι το αρχικό αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης μελέτης που ανατέθηκε στη Rheinmetall τον Μάρτιο του 2021. 

Σκοπός της μελέτης ήταν να εξετάσει και να αξιολογήσει πιθανές βελτιώσεις για το IdZ-ES του γερμανικού στρατού που βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία, με στόχο την παραγωγή της 3ης γενιάς του υπόψη συστήματος.

Διαβάστε επίσης: Η Microsoft θα προμηθεύσει τον αμερικανικό στρατό με το σύστημα οπτικής επαύξησης IVAS – VIDEO

Η ολοκληρωμένη ιδέα θα αποκαλύψει πιθανούς κινδύνους εφαρμογής, παράγοντες κόστους και το βαθμό ωριμότητας ενός συστήματος εστιασμένο στην αποστολή. Θα εξυπηρετήσει την Bundeswehr ως βάση για την προετοιμασία προτάσεων που θα αφορούν την προμήθεια των συστημάτων 3ης γενιάς για τον “μελλοντικό στρατιώτη”. 

Η μελέτη θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Μαΐου 2022. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της μελέτης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άλλη σημαντική σύμβαση για τη Rheinmetall, καθώς η Bundeswehr έχει συνεχή ανάγκη για προηγμένα ψηφιακά συστήματα στρατιωτών.

Σύμφωνα με την Rheinmetall η μελέτη περιλαμβάνει επτά θεματικές ενότητες εργασίας, οι οποίες μαζί αποτελούν το πλήρες σύστημα IdZ-ES, δηλαδή το βασικό σύστημα και τα περιφερειακά. 

Αυτά περιλαμβάνουν συστήματα διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών, υπολογιστών και πληροφοριών (C4I), τα οποία μεταξύ άλλων, εξετάζονται σε σχεση και με την συμμόρφωση με το ψηφιοποιημένο πρόγραμμα χερσαίων επιχειρήσεων (Digitized Land-Based Operations ή D-LBO). 

Λαμβάνονται επίσης υπόψη τα υποσυστήματα ένδυση, εξοπλισμός προστασίας και φόρτου, οπτικά βοηθήματα, η διασύνδεση και η επικοινωνία με επίγεια οχήματα και αεροσκάφη, καθώς και ο οπλισμός και οι συσκευές σκόπευσης. 

Οι ενδιάμεσες εκθέσεις για τα επιμέρους θέματα θα υποβληθούν στις 22 Νοεμβρίου 2021 και στις 30 Μαΐου 2022. Η τελική έκθεση για όλες τις δραστηριότητες που καλύπτονται στη μελέτη θα πρέπει επίσης να υποβληθούν στις 30 Μαΐου 2022.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης της σύμβασης, θα κατασκευαστούν δείγματα. Η Rheinmetall Electronics λειτουργεί ως γενικός εργολάβος στο έργο, με πολλές εταιρείες να συμμετέχουν ως υπεργολάβοι.

Τέλος η Rheinmetall αναφέρει ότι η σύμβαση μελέτης  βασίζεται σε δύο καταστάσεις σχεδιασμού: τα συστήματα Future Soldier – Expanded System 68 και το σύστημα για τις μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού (Panzergrenadier). 

 

Αποτελούμενο από το IdZ-ES VJTF και τη νέα, βελτιωμένη έκδοση του Τεθωρακισμένου Οχήματος Μάχης (ΤΟΜΑ) Puma, το σύστημα Panzergrenadier θα υιοθετηθεί από την αιχμή του δόρατος του ΝΑΤΟ, την Μονάδα Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας VJTF 2023 (Very High Readiness Joint Task Force VJTF 2023), η οποία θα εξοπλιστεί από την Bundeswehr. 

Τον Μάρτιο του 2021 ο Ανώτατος Διοικητής του γερμανικού στρατού κήρυξε το σύστημα Panzergrenadier «έτοιμο για δράση».

Διαβάστε επίσης: 

“Homo robocopus” | Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή πραγματικότητα ; VIDEO και Ενδεικτική λίστα δυνατοτήτων

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This