ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Microsoft θα προμηθεύσει τον αμερικανικό στρατό με το σύστημα οπτικής επαύξησης IVAS – VIDEO
Defence Redefined
Published on 02/04/2021 at 09:27

Η Microsoft ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει κερδίσει συμβόλαιο για την πώληση συστημάτων όρασης και επίγνωσης της τακτικής κατάστασης IVAS (Integrated Visual Augmentation System), το οποίο προέρχεται από το σύστημα HoloLens της Microsoft και την υπηρεσία Cloud, Azure, στον αμερικανικό στρατό.

Το συμβόλαιο μπορεί να φτάνει τα 21,88 δισεκατομμύρια δολάρια για 10 χρόνια, δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft στο Reuters

Διαβάστε επίσης: “Homo robocopus” | Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή πραγματικότητα ; VIDEO και Ενδεικτική λίστα δυνατοτήτων

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Microsoft συνεργάστηκε με το στρατό για τη φάση του πρωτότυπου του IVAS. Η εταιρεία είπε την Τετάρτη ότι ο στρατός είχε περάσει στη φάση παραγωγής του έργου.

Σε ανάρτηση στο ιστολόγιο του, ο τεχνικός συνεργάτης της Microsoft, Alex Kipman, δήλωσε ότι το σύστημα κεφαλής έχει σχεδιαστεί για να παρέχει «βελτιωμένη επίγνωση κατάστασης, επιτρέποντας την ανταλλαγή πληροφοριών και τη λήψη αποφάσεων σε μια ποικιλία σεναρίων». 

Διαβάστε επίσης: Theon Sensors | Έλαβε άδεια για την κατασκευή αμυντικού εξοπλισμού στην Σαουδική Αραβία

Συγκεκριμένα οι χρήστες θα τις δυνατότητες: Παραγωγής και προβολής τρισδιάστατων χαρτών, καταγραφής εικόνας και ήχου και ικανότητα διαβίβασης τους σε πραγματικό χρόνο μεταξύ στρατιωτών και/ή ανωτέρων κλιμακίων, αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο, προβολή δεδομένων κατεύθυνσης και πλοήγησης, σηματοδότηση φίλιων και εχθρικών θέσεων, καθώς και χαρακτηριστικών σημείων του πεδίου μάχης.

Τα συστήματα IVAS, για τους αμερικανούς στρατιώτες, θα κατασκευαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft στο Reuters.

Η Microsoft ήταν επίσης έτοιμη να κερδίσει τη σύμβαση cloud computing JEDI ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από το Πεντάγωνο, αλλά το συμβόλαιο παραμένει υπό αμφισβήτηση σε αγωγή που έχει κατατεθεί από την Amazon.com Inc. όπου η διαφορά βρίσκεται στα δικαστήρια.

Διαβάστε επίσης:

Σε διαγωνισμό του γαλλικού ΥΠΑΜ η ελληνική ΤΗΕΟΝ Sensors

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This