ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rheinmetall | Εξοπλισμός του τεθωρακισμένου οχήματος Fennek του Ολλανδικού Στρατού με νέα σκοπευτικά
superadmin
Published on 04/08/2021 at 19:47

Η Rheinmetall θα εξοπλίσει το τροχοφόρο θωρακισμένο όχημα αναγνώρισης Fennek του Ολλανδικού Στρατού, με μια νέα συσκευή παρατήρησης και σκόπευσης η οποία θα αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα θερμικής απεικόνισης του οχήματος.

Η νέα συσκευή γνωστή ως LaZ400 θα ενισχύσει σημαντικά σύμφωνα με την εταιρεία τις ικανότητες παρατήρησης και εμπλοκής στόχου του Fennek.Μέσω της Krauss-Maffei Wegmann, του κατασκευαστή του Fennek έγινε παραγγελία για 246 συσκευές στην Rheinmetall Electronics με κόστος περίπου 36 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. 

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2021 – Συνέντευξη | H EODH επεκτείνει την μακρόχρονη συνεργασία της με την KMW της KNDS Group για ακόμα 10 χρόνια

Οι συσκευές που πρόκειται να παραδοθούν έως το 2027, θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Rheinmetall Electronics στο Ismaning της Βαυαρίας.

Η αναβάθμιση αποτελεί μέρος του προγράμματος αναβάθμισης της μέσης ηλικίας των οχημάτων Fennek του Ολλανδικού στρατού. Οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις θα τοποθετήσουν το LaZ400 στον έστορα πυροβόλου τύπου 1530 του οχήματος. Το νέο σύστημα αισθητήρων θα αντικαταστήσει τη συσκευή θερμικής απεικόνισης που χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή.

Το LaZ400 βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία στον Γερμανικό Στρατό (Bundeswehr) επί του τηλεχειριζόμενου σταθμού όπλων (RCWS) FLW200. Ο έγχρωμος αισθητήρας φωτός ημέρας, ο αισθητήρας θερμικής απεικόνισης και το τηλέμετρο λέιζερ επιτρέπουν την μεγάλη απόδοση του συστήματος ημέρα και νύκτα. 

Σύμφωνα με την Rheinmetall η τρέχουσα παραγγελία θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των συσκευών της οικογένειας LaZ που χρησιμοποιούνται, σε πάνω από 2.700.

To ελαφρύ όχημα αναγνώρισης Fennek διαθέτει πετρελαιοκινητήρα Deutz ισχύος 239 ίππων, με τελική ταχύτητα 115 χλμ./ώρα. Φέρει τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού με επιλογή για πολυβόλα διαμετρήματος μέχρι 12,7 χιλιοστών ή εκτοξευτή βομβίδων 40 χιλιοστών ή ακόμη και αντιαρματικούς πυραύλους της οικογένειας Spike της Rafael.  

Το υπόψη όχημα έχει πλήρωμα τριών ατόμων και χρησιμοποιήθηκε από τον Γερμανικό και Ολλανδικό Στρατό στο Αφγανιστάν.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall | Πρόταση για τον μελλοντικό στρατιώτη της Bundeswehr

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This