Northrop Grumman | Παρουσίαση του υποβρύχιου drone Manta Ray για το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Defence Redefined
Published on 10/04/2024 at 18:42

Η Northrop Grumman ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου πρωτοτύπου του Μη Επανδρωμένου Υποβρύχιου Οχήματος (UUV), Manta Ray.

Η εταιρεία αναπτύσσει το υποβρύχιο drone στο πλαίσιο του προγράμματος Manta Ray του προγράμματος της DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο επιδιώκει να αναπτύξει καινοτόμες τεχνολογίες για μια νέα κατηγορία UUV.

Την ολοκλήρωση ανάπτυξης του πρωτότυπου ανακοίνωσε η ίδια η Northrop Grumman, δημοσιεύοντας και την πρώτη φωτογραφία με την ολοκληρωμένη κατασκευή του Manta Ray.

Το επόμενο βήμα θα είναι η δοκιμή του, κάτι που η Northrop υποστηρίζει ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2024.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της DARPA για το έργο, το πρωτότυπο Manta Ray της Northrop Grumman έχει σχεδιαστεί για αποστολές μεγάλης διάρκειας και μεγάλης εμβέλειας σε ωκεάνια περιβάλλοντα, όπου οι άνθρωποι αδυνατούν να προσεγγίσουν, αναφέρει η εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: Marichka | Η Ουκρανία ετοιμάζει το νέο Μη Επανδρωμένο Υποβρύχιο Όχημα της για επιθέσεις κατά ρωσικών ναυτικών στόχων – VIDEO

Δεν είναι σίγουρο ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο θα επιλέξει τελικά το UUV της Northrop Grumman για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει αναλάβει την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου υποβρυχίου drone. Στη Φάση 1 του προγράμματος της DARPA, βρίσκεται και η εταιρεία PacMar Technologies, παλαιότερα γνωστή ως Martin Defense Group.

Οι δύο εταιρείες αναπτύσσουν ένα πρωτότυπο μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα, με στόχο να κερδίσουν την τελική σύμβαση για την δημιουργία και παραγωγή του “Manta Ray”,  το οποίο θα είναι σε θέση να λειτουργεί χωρίς την υποστήριξη ή την απαιτούμενη διοικητική μέριμνα από αμερικανικές ή ενδεχομένως συμμαχικές ναυτικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, η “Φάση 1” αφορούσε τον σχεδιασμό και τις προκαταρκτικές δοκιμές σε ζητήματα όπως η διαχείριση ενέργειας, η αξιοπιστία κατασκευής του UUV, η πλοήγηση του μη επανδρωμένου υποβρύχιου οχήματος και η ικανότητά του να αποφύγει υποθαλάσσια εμπόδια, παράγοντες δηλαδή που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εκτέλεση αποστολών μεγάλης εμβέλειας και αυτονομίας.

Διαβάστε επίσης: REMUS | Το αυτόνομο μη επανδρωμένο υποβρύχιο που έδωσαν οι Βρετανοί στους Ουκρανούς

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This