ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Northrop Grumman  | Η νέα τορπίλη πολύ μικρού βάρους με διττό ρόλο για το ναυτικό των ΗΠΑ – VIDEO

Defence Redefined
Published on 18/04/2021 at 16:22

Η Northrop Grumman με πρόσφατο βίντεο της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασε το πρωτότυπο της νέας πολύ ελαφριάς τορπίλης (VLWT) για το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α.

Το πρωτότυπο της τορπίλης βασίζεται στον σχεδιασμό του εργαστηρίου εφαρμοσμένης έρευνας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας (PSU-ARL) που διανεμήθηκε στους κατασκευαστές της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ το 2016. 

Σύμφωνα με την Northrop Grumman (η οποία χρηματοδότησε ανεξάρτητα την έρευνα και ανάπτυξη του υπόψη προγράμματος) η εταιρεία μαζί με τους εταίρους της όπως την Defense Systems, θα είναι σε θέση να προσφέρει τις βελτιώσεις σε ότι αφορά τον σχεδιασμό και την μείωση του κόστους του προγράμματος VLWT ως πρόταση στο πρόγραμμα Compact Rapid Attack Weapon (CRAW) του Πολεμικού Ναυτικού. 

Αυτή η τορπίλη όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι η πρώτη φορητή τορπίλη που κατασκευάστηκε από τη Northrop Grumman και πιο “έξυπνη” από οποιαδήποτε άλλη τορπίλη που παράχθηκε ποτέ. Η εταιρεία αναφέρει η VLWT μπορεί να αναζητήσει, να ανιχνεύσει και να εμπλέξει με περισσότερη ικανότητα ελιγμών στόχους, συμπεριλαμβανομένων και εχθρικών τορπιλών (anti-torpedo) με μεγαλύτερη ικανότητα σε σχέση με τις μεγαλύτερες τορπίλες εφάμιλλων δυνατοτήτων. 

Διαβάστε επίσης: Πολεμικό Ναυτικό | Προμήθεια αντιμέτρων τορπιλών για τα υποβρύχια

Οι διαστάσεις της τορπίλης επιτρέπουν την χρησιμοποίηση της σε μεγάλους αριθμούς εντός των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (εκτόξευση από τορπιλοσωλήνες 6-ιντσών) επιτρέποντας την αποτελεσματική άμυνα ακόμα και σε επιθέσεις κορεσμού. Αν και δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστές όλες οι λεπτομέρειες γύρω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τορπίλης πληροφορίες κάνουν λόγο για μήκος τορπίλης περίπου στις 85 ίντσες (216 εκ.) και βάρος γύρω στα 100 κιλά! Οι διαστάσεις αυτές επιτρέπει την εύκολη μεταφορά της VLWT από αεροσκάφη και ελικόπτερα. 

Σύμφωνα με το διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης της Northrop Grumman, Dave Allan “οι χειριστές θα μπορούν να φορτώνουν αμέσως λογισμικό στο όπλο, δίνοντάς του αμυντικές ή επιθετικές δυνατότητες λίγο πριν την εκτόξευση του”.

Το CRAW αποτελεί την επιθετική έκδοση-ικανότητα της τορπίλης και το αντίμετρο τορπιλών (CAT) είναι η αμυντική της έκδοση-ικανότητα.

“Η μόνη βασική διαφορά μεταξύ της αμυντικής ικανότητας της VLWT που είναι το CAT και της επιθετικής ικανότητας, που είναι το CRAW, είναι το λογισμικό που φορτώνεται στο όπλο τη στιγμή της εκτόξευσης”, δήλωσε ο Allan.

Η μεταβατική περίοδος σχεδιασμού της VLWT θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι η παραγωγή θα μπορούσε να ξεκινήσει περίπου το 2024, σύμφωνα με τον διευθυντή προγράμματος για την πολύ ελαφριά τορπίλη της Northrop Grumman.

Διαβάστε επίσης: “GHOST” | Το επαναστατικό σκάφος που έμεινε στο ράφι – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This