ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Merlin “Crowsnest” | Το αερομεταφερόμενο σύστημα ραντάρ του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού – Βίντεο και Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 27/03/2021 at 14:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, το πρώτο ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης “Crowsnest” τέθηκε σε λειτουργία επί του ελικοπτέρου ανθυποβρυχιακού πολέμου τύπου Merlin Mk2.

Το πρώτο ελικόπτερο Merlin “Crowsnest” θα ξεκινήσει την επιχειρησιακή εκπαίδευση, πριν από την παρθενική ανάπτυξη της ναυαρχίδας του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, του αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth αυτή την άνοιξη.

Το ελικόπτερο με τον χαρακτηριστικό θόλο ραντάρ στο αριστερό μέρος της ατράκτου, θα παρέχει αεροπορική επιτήρηση και τον έλεγχο άλλων αεροσκαφών (αερομεταφερόμενο σύστημα επιτήρησης και ελέγχου – ASaC) στην ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου. Το πρόγραμμα “Crowsnest” ASaC ύψους 269 εκατομμυρίων λιρών περιλαμβάνει την αναβάθμιση 30 ελικοπτέρων Merlin Mk2 και ανατέθηκε το 2017, στη Lockheed Martin. 

Ελικόπτερο Merlin Mk2 στο οποίο προσαρμόζεται το “Crowsnest” © Royal Navy

Η νέα γενιά ναυτικών ελικοπτέρων Merlin με το παρατσούκλι “baggers” (εξαιτίας της βαλίτσας που προσομοιάζει ο θόλος του ραντάρ) θα αντικαταστήσει τα ελικόπτερα Sea King και θα έχει ως έδρα τη ναυτική βάση του Culdrose.

Διαβάστε επίσης: Συντριβή βρετανικού αεροσκάφους Hawk T1 στην Κορνουάλη | Φωτογραφία

Το σύστημα “Crowsnest” επιτρέπει στα πληρώματα να διεξάγουν αεροπορική και πυραυλική άμυνα, καθώς και και να διεξάγουν επιχειρήσεις κρούσης. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα ραντάρ υψηλής ισχύος για να παρέχει δυνατότητες παρακολούθησης σε αέρα, θάλασσα και ξηρά με σκοπό την διασφάλιση της έγκαιρης ανίχνευσης πιθανών απειλών.

Το “Crowsnest” σύμφωνα με την Lockheed Martin ενσωματώνει μια ενημερωμένη έκδοση του ραντάρ της Thales “Searchwater” και του ολοκληρωμένου συστήματος αποστολής “Cerberus”, τα οποία αναπτύσσονται ως συλλογές μαζί με τα ελικόπτερα Merlin Mk2. Αυτό επιτρέπει στο Βασιλικό Ναυτικό να προσαρμόσει τη διαμόρφωση του ελικοπτέρου ανάλογα με την αποστολή. 

Με πληροφορίες από: royalnavy.mod.uk, lockheedmartin.com

*Φωτογραφία τίτλου: © Royal Navy

Διαβάστε επίσης: 

Αεροσκάφος “Hercules” ανεφοδιάζει ελικόπτερο CH-53K στον αέρα | VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This