ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

LIG Nex1 | Φαβορί για το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας – VIDEO
Defence Redefined
Published on 13/08/2021 at 18:00
H LIG Nex1 έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία στην προκαταρκτική διαδικασία αξιολόγησης του Ναυτικού της Νοτίου Κορέας  (ROKN) για το πρόγραμμα CIWS-II, το οποίο αφορά την προμήθεια ενός νέου οπλικού συστήματος εγγύς άμυνας εγχώριας σχεδίασης. Σύμφωνα με Naval News το οποίο επικαλείται την Seoul Economic Daily αυτό καθιστά πιθανό ότι η LIG Nex1 θα οριστεί ως ο προτιμώμενος ανάδοχος για το πρόγραμμα.

Το σύστημα θα χρησιμεύει ως η τελευταία γραμμή άμυνας για τα εξής πλοία του ROKN: FFX-III, KDDX και CVX. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Νοτιοκορεατικού Ναυτικού, το σύστημα θα πρέπει να είναι πιο προηγμένο από τις υφιστάμενες εκδόσεις CIWS. Η Νότιος Κορέα θα δαπανήσει 320 δισεκατομμύρια Γουόν (περίπου 2,3 δισ ευρώ) στο πρόγραμμα έως το 2030. 

Η LIG Nex1 αποκάλυψε τα σχέδιά της για το εν λόγω πρόγραμμα στη MADEX Εxpo 2021, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο. Το σύστημα χρησιμοποιεί ενεργό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) και σύστημα ηλεκτρο-οπτικής στόχευσης (EOTS). Η πλατφόρμα, επίσης, ενσωματώνει μυδραλιοφόρο πυροβόλο (τύπου Gatling) 30χιλ ικανό να εκτοξεύει 4.200 φυσίγγια ανά λεπτό, ενώ παράλληλα αναμένεται να χρησιμοποιεί έναν εξειδικευμένο αλγόριθμο στόχευσης που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το όπλο.  

Πηγή: Navalnews.com

Διαβάστε επίσης: Θετική γνωμοδότηση για τα PHALANX του πολεμικού Ναυτικού και του Συστήματος «ΒΕΛΟΣ» της πολεμικής αεροπορίας – VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This