ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θετική γνωμοδότηση για τα PHALANX του πολεμικού Ναυτικού και του Συστήματος «ΒΕΛΟΣ» της πολεμικής αεροπορίας – VIDEO
Defence Redefined
Published on 17/02/2021 at 15:37

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ενημέρωσε σήμερα, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων για δύο προγράμματα που προωθήθηκαν και έλαβαν θετική γνωμοδότηση.

Ειδικότερα, πρόκειται για την:

  • Προμήθεια Φυσιγγίων 20mm DS MK149 Mod 4 PHALANX για το Πολεμικό Ναυτικό.
  • Εν Συνεχεία Υποστήριξη (Follow on Support) του Οπλικού Συστήματος (ΟΣ) «ΒΕΛΟΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, συμμετείχαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αντιπτέραρχος ε.α. Θεόδωρος Λάγιος.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Παναγιωτόπουλος | Η απάντηση του για την αμυντική βιομηχανία και τις “διώξεις” στην στρατιωτική ηγεσία

Το σύστημα ΒΕΛΟΣ είναι Ελβετικής κατασκευής και εντάχθηκε στην ΠΑ το 1982.  Είναι κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς (SHORAD), παντός καιρού και συνδυάζει βλήματα και πυροβόλα.

Αποστολή του συστήματος είναι η παροχή Α/Α προστασίας τακτικών και στρατηγικών στόχων από απειλές αέρος με ικανότητα αντιμετώπισης αφων και βλημάτων σε χαμηλά και μεσαία ύψη.

Έχει ικανότητα αυτόματης παρακολούθησης 20 στόχων, και ταυτόχρονης εμπλοκής 6 στόχων (τέσσερα (4) με βλήματα και δύο (2) με πυροβόλα σε αποστάσεις 16 ΚΜ με 4 ΚΜ αντίστοιχα).

Διαβάστε επίσης:  Πυρομαχικά Ahead® και η προοπτική αναβάθμισης του «ΟΘΕΛΛΟΣ» για την Εθνική Φρουρά | Φωτογραφίες & VIDEO

Κάθε σύστημα ΒΕΛΟΣ αποτελείται από:

  • Ένα (1) RADAR SUPER GIRAFFE εμβέλειας 40 χλμ
  • Δύο (2) RADAR SKYGUARD εμβέλειας 20 χλμ
  • Τέσσερα (4) Δίδυμα πυροβόλα OERLIKON 35mm
  • Τέσσερις (4) Εκτοξευτήρες βλημάτων SPARROW RIM–7M

Το Phalanx CIWS είναι ένα όπλο για την εγγύς άμυνα εναντίον πυραύλων και ελικοπτέρων.

Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την General Dynamics Corporation (πλέον ανήκει στη Raytheon). Το Phalanx, που αποτελείται από ένα κανόνι Vulcan 20 χιλ., κατευθύνεται μέσω ραντάρ και είναι τοποθετημένο σε μια περιστρεφόμενη βάση. Το σύστημα, θωρακίζει αμυντικά τα πλοία πολλών χωρών, όπως των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ελλάδας μεταξύ άλλων 13 Ναυτικών Δυνάμεων. 

Τα φυσίγγια 20mm MK149 που θέλει να προμηθευτεί το Πολεμικό Ναυτικό παρέχουν σημαντικά πλεονεκτήματα κατά της θωράκισης με βελτιστοποιημένη βαλλιστική απόδοση και σύντομο χρόνο πτήσης προς στόχο. 

Διαβάστε επίσης: Ούτε η κακοκαιρία “Μήδεια” μπορεί να σταματήσει τον Ελληνικό Στρατό – VIDEO

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This