ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Kalashnikov ΑΚ-19 | Η εξαγωγική έκδοση του ΑΚ-12 (VIDEO)
Defence Redefined
Published on 30/08/2020 at 17:55
defenceredefined

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Στρατιωτικού-Τεχνικού Φόρουμ ARMY-2020, το οποίο διεξήχθη μεταξύ 23-29 Αυγούστου, ο όμιλος εταιρειών Kalashnikov, της κρατικής Rostec παρουσίασε ανάμεσα σε άλλα και την εξαγωγική έκδοση του τυφεκίου ΑΚ-12 το ΑΚ-19.

Διαβάστε επίσης: Kalashnikov ΑΚ-12 | Τα χαρακτηριστικα του πολυδιαφημιζόμενου τυφεκίου

Η δυτικοποιημένη έκδοση του ΑΚ-12, το ΑΚ-19 έχει διαμέτρημα 5,56 x 45 χιλ, μήκος κάννης 415 χιλ. και βάρος 3,35 κιλά. 

 

Σε ότι αφορά τα λοιπά χαρακτηριστικά του σε βίντεο που δημοσίευσε η Kalashnikov στις 28 Αυγούστου παρουσιάζει το ΑΚ-19 με εργονομικό πτυσσόμενο και αναδιπλούμενο κοντάκι, νέο κλισιοσκόπιο, ράβδο picatinny για προσαρμογή διοπτρών σκόπευσης και φλογοκρύπτη με εγκοπές που επιτρέπει ταχεία προσαρμογή σιγαστήρα. Φέρει γεμιστήρα με διαφανές τμήματα (για παρακολούθηση της κατανάλωσης πυρομαχικών) 30 φυσιγγίων και διαθέτει ανάμεσα σε άλλα κάννη ελεύθερης ταλάντωσης όπως και το ΑΚ-12. 

Μπορεί να βάλει επίσης (όπως και το ΑΚ-12) κατά ριπάς (αυτόματη βολή), με επιλογή ριπής δύο (2) φυσιγγίων ή κατά μόνας (ημι-αυτόματη βολή) με αισθητά μικρότερη ανάκρουση, κάτι που όπως φαίνεται επιτρέπει πολύ καλό έλεγχο του όπλου ακόμη και σε διαδοχικές βολές.

Διαβάστε επίσης:

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιλέγουν το DroneGun Tactical ως φορητό Anti-Drone όπλο. Δεν αποκλείεται να το δούμε και στην Κύπρο

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This