ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Iron Dome | Αποστολή της 2ης πυροβολαρχίας στον Αμερικανικό Στρατό – VIDEO
Defence Redefined
Published on 06/01/2021 at 16:05

To Ισραήλ απέστειλε και τη δεύτερη πυροβολαρχία του αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome στον αμερικανικό στρατό, με την ελπίδα να πωλήσει περισσότερα συστήματα στις ΗΠΑ στο μέλλον, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ την Κυριακή.

“Είμαι βέβαιος ότι το σύστημα θα βοηθήσει τον αμερικανικό στρατό να προστατεύσει τα αμερικανικά στρατεύματα από βαλλιστικές και αερομεταφερόμενες απειλές, καθώς και από εν εξελίξει απειλές στις περιοχές όπου τα αμερικανικά στρατεύματα αναπτύσσονται σε διάφορες αποστολές», ανέφερε σε δήλωση του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Benny Gantz.

Τον Αύγουστο του 2019, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αγοράσουν δύο πυροβολαρχίες του συστήματος Iron Dome το οποίο κατασκευάζεται από τις εταιρείες Rafael Advanced Systems Ltd, την ELTA και την εταιρεία mPrest.

Διαβάστε επίσης: Παράδοση της πρώτης πυροβολαρχίας Iron Dome στο Στρατό των ΗΠΑ – VIDEO

Η πρώτη πυροβολαρχία παραδόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και “ ήδη έχει υποβληθεί σε διαδικασία αποδοχής του στις ΗΠΑ», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Οργανισμός Πυραυλικής Άμυνας (IMDO) ανακοίνωσε την αποστολή της δεύτερης πυροβολαρχίας στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τους “The TImes of Israel”, το Ισραήλ ενδιαφέρεται να πουλήσει το σύστημα Iron Dome στο εξωτερικό, αλλά χωρίς να εκθέσει τις εγχώριες τεχνολογίες του καθώς τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους εχθρούς της χώρας για να “νικήσουν” το σύστημα.

Τον Μάρτιο, ο στρατός των ΗΠΑ εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι δεν είχε λάβει πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα (source-code), γεγονός το οποίο καθιστά μελλοντικές αγορές λιγότερο πιθανό.

Διαβάστε επίσης: Δείτε το C-RAM εν δράση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ | VIDEO

Ένας εκπρόσωπος της Rafael δήλωσε στους The Times of Israel ότι τον Σεπτέμβριο ότι η εταιρεία διαπραγματευόταν πρόσθετες πωλήσεις στον αμερικανικό στρατό και πιστεύει ότι οι ανησυχίες που τέθηκαν τον Μάρτιο δεν ήταν πλέον σχετικές.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε επίσης ότι τον Αύγουστο η Rafael ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τον αμερικανική εταιρεία Raytheon για άνοιγμα γραμμής παραγωγής του Iron Dome στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα αποτελεί σημάδι για περαιτέρω συμφωνίες.

Το σύστημα Iron Dome, το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά στο Ισραήλ -και επεκτάθηκε σημαντικά με αμερικανική χρηματοδότηση-, βρίσκεται σε επιχειρησιακή λειτουργία για σχεδόν μια δεκαετία καταρρίπτοντας εώς τώρα σύμφωνα με τον επικεφαλή του  IMDO, Moshe Patel, περισσότερα από 2.400 βλήματα, τα οποία όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ”έσωσαν εκατοντάδες ζωές”.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Χριστούγεννα με αναχαίτιση ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και αεροπορικές προσβολές σε Συρία

Το Iron Dome αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολυεπίπεδης αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής άμυνας του Ισραήλ, η οποία περιλαμβάνει επίσης τα συστήματα μεγαλύτερου βεληνεκούς David Sling, Arrow-2 και Arrow-3.

Με πληροφορίες από: The times of Israel

*Φωτογραφία: The Times of Israel/Uri Lenz/Flash90

Διαβάστε επίσης:

Πυρομαχικά Ahead® και η προοπτική αναβάθμισης του «ΟΘΕΛΛΟΣ» για την Εθνική Φρουρά | Φωτογραφίες & VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This