ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ισραήλ | Χριστούγεννα με αναχαίτιση ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και αεροπορικές προσβολές σε Συρία
Defence Redefined
Published on 26/12/2020 at 12:29

Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, προτού αναχαιτιστούν από το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι σε αντίποινα έπληξε εγκαταστάσεις του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Διαβάστε επίσης: Το Ισραήλ έπληξε “υπόγεια υποδομή” της Χαμάς στη Γάζα, σε αντίποινα για εκτόξευση ρουκέτας

Ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι έπληξε τρεις εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας – έναν χώρο όπου κατασκευάζονται ρουκέτες, μια υπόγεια υποδομή και μια στρατιωτική θέση.

“Η Χαμάς θα υφίσταται τις συνέπειες για κάθε τρομοκρατική ενέργεια προερχόμενη από τη Γάζα”, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter. 

Νωρίτερα ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας στην παραθαλάσσια πόλη Ασκελόν (νότια) και σε περιοχές γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα, που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό για πάνω από μια δεκαετία, ανέφερε ο στρατός.

Διαβάστε επίσης: Παράδοση της πρώτης πυροβολαρχίας Iron Dome στο Στρατό των ΗΠΑ – VIDEO 

“Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος (…). Αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος”, σύμφωνα με το επιτελείο, που δεν έκανε λόγο για θύματα ή ζημιές.

Το Ισραήλ και η Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο (2008, 2012, 2014).

Παρά την ανακωχή των τελευταίων μηνών, σημειώνονται σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα στα δύο μέρη, με εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και πλήγματα αντιποίνων από τον ισραηλινό στρατό.

Σε μια άλλη εξέλιξη το Ισραήλ βομβάρδισε χθες ανήμερα των Χριστουγέννων διάφορες εγκαταστάσεις στη Μισιάφ (Misyaf) της Συρίας οι οποίες πιστεύετε ότι χρησιμοποιούνταν για κατασκευή κινητήρων πυραύλων και των πολεμικών τους κεφαλών. 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε ότι τα πλήγματα έπληξαν θέσεις πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν και σκότωσαν τουλάχιστον έξι ξένους παραστρατιωτικούς.

Το Συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι η αεροπορική άμυνα του Συριακού Αραβικού στρατού αντιμετώπισε την υπόψη επίθεση καταρρίπτοντας τους περισσότερους εχθρικούς πυραύλους, κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές. 

Τέλος το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε την Παρασκευή ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στα συριακά εδάφη υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ, sana.sy, defenceredefined.com.cy

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Ο απόηχος της συμφωνίας Ισραήλ – ΗΑΕ | VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This