ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Δείτε το C-RAM εν δράση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ | VIDEO
Defence Redefined
Published on 24/05/2020 at 10:15

To σύστημα Counter-Rocket, Artillery και Mortar (C-RAM) αποτελεί την επίγεια έκδοση του συστήματος προστασίας Phalanx 1B Close-In Weapon System (CIWS) το οποίο τοποθετείται σε πλοία και κατασκευάζεται από την αμερικανικό κολοσσό Raytheon. Χρήστης του συστήματος Phalanx είναι και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το οποίο έχει εγκαταστήσει το σύστημα στις φρεγάτες τύπου “MEKO – HN200” και “S”.

© Raytheon

Το σύστημα αποτελείται από ένα εξάκανο πολυβόλο Gatling M61A1 Vulcan, ραντάρ, αισθητήρα υπερύθρων FLIR (Forward-Looking Infrared Sensor) και υπολογιστή βολής. Έχει την ικανότητα εκτόξευσης 4.500 βλημάτων 20mm HEIT-SD / λεπτό (υψηλής εκρηκτικότητας τροχειοδεικτικά-εμπρηστικά βλήματα τα οποία αυτοκαταστρέφονται) και μπορεί να αναχαιτίσει σε αποστάσεις μέχρι 3,5 Km πέραν από ιπτάμενους στόχους όπως ελικόπτερα και UAVs, πυραύλους, ρουκέτες και βλήματα όπλων καμπύλης τροχιάς π.χ βλήματα όλμων. H βασική του διαφορά από το Phalanx 1B CIWS είναι ότι δεν χρησιμοποιεί διατρητικά βλήματα βολφραμίου για την μείωση του κινδύνου από ενδεχόμενες παράπλευρες απώλειες σε έδαφος.

© Raytheon

Το C-RAM είναι τοποθετημένο σε ρυμουλκούμενη πλατφόρμα και μπορεί να πυροδοτηθεί από απόσταση. Όταν εντοπίζεται μια απειλή, το οπλικό σύστημα έχει την δυνατότητα να την  αξιολογεί και αναλόγως να εμπλέκει τον στόχο χρησιμοποιώντας παράλληλα ηχητικά προειδοποιητικά σήματα συναγερμού.

Το συγκεκριμένο σύστημα έχει αναπτυχθεί από τον Αμερικανικό Στρατό στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ για την προστασία των μονάδων του. Δείτε ποιο κάτω το χαρακτηριστικό βίντεο το οποίο απεικονίζει τις δυνατότητες του συστήματος (χαρακτηριστικός ο ήχος του Gatling gun και οι λάμψεις από τα τροχιοδεικτικά βλήματα).

 

Διαβάστε επίσης: Επιτυχημένες οι πρώτες δοκιμές της κορβέτας Sa’ar – 6 για το Ισραήλ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This