ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

IAI | Παρουσίαση του καινοτόμου συστήματος Ηλεκτρονικού Πολέμου “Scorpius”
Defence Redefined
Published on 16/11/2021 at 19:30

Η Israel Aerospace Industries (IAI) παρουσίασε την οικογένεια συστημάτων Ηλεκτρονικού Πολέμου (Electronic Warfare – EW) “Scorpius”. 

Σύμφωνα με την IAI, το Scorpius είναι το πρώτο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου στον κόσμο, που δύναται να εμπλέκει ταυτόχρονα πολλαπλές απειλές, σε διαφορετικές συχνότητες και σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Βασίζεται στην τεχνολογία Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (Active Electronically Scanned Array – AESA).

Με την δυνατότητα ανάπτυξης πολλαπλών ακτίνων της τεχνολογίας AESA, το Scorpius μπορεί ταυτόχρονα να σαρώσει ολόκληρη τη γύρω περιοχή για στόχους και να αναπτύξει στενά εστιασμένες δέσμες για να παρεμβαίνει σε πολλαπλές απειλές σε όλο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα.

Το σύστημα είναι σε θέση να στοχεύει μια σειρά από απειλές, συμπεριλαμβανομένων UAV, πλοίων, πυραύλων, κόμβων επικοινωνίας, ραντάρ χαμηλής πιθανότητας αναχαίτισης (low probability of interception – LPOI) και πολλά άλλα. Το Scorpius μπορεί ακόμη να διακόπτει αποτελεσματικά τη λειτουργία των εχθρικών ηλεκτρομαγνητικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ραντάρ και των ηλεκτρονικών αισθητήρων, της πλοήγησης και των επικοινωνιών δεδομένων.

Διαβάστε επίσης: Netline | Παράδοση 87 επιπλέον C-Guard RJ counter-IED συστημάτων στο ισπανικό Υπουργείο Άμυνας

Η καινοτομία του Scorpius χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή ευαισθησία δέκτη και ισχύ μετάδοσης (receiver sensitivity and transmission power – ERP), που υπερβαίνει κατά πολύ αυτές των παλαιών συστημάτων EW. Αυτό επιτρέπει στο υπόψη σύστημα να ανιχνεύει πολλαπλές απειλές, διαφορετικών ειδών, ταυτόχρονα, από διευρυμένες αποστάσεις και να αντιμετωπίζει κάθε απειλή με μια προσαρμοσμένη, εξατομικευμένη απάντηση.

Το Scorpius είναι διαθέσιμο σε 4 εκδόσεις:

  • Ξηρά: Scorpius-G (έκδοση εδάφους), ένα κινητό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει και να διακόπτει την λειτουργία απειλών από το έδαφος και τον αέρα
  • Θάλασσα: Scorpius-N (ναυτική έκδοση), ένα σύστημα EW ειδικό για την άμυνα πλοίων έναντι προηγμένων απειλών στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων πλεύσης (cruise) κατά πλοίων πέρα από τον ορίζοντα (Over-the-Horizon), των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μάχης (Unmanned Combat Aerial Vehicles – UCAV) και των αερομεταφερόμενων ραντάρ απεικόνισης
  • Αέρα: Scorpius SP, το οποίο αποτελεί ένα ατρακτίδιο αυτοπροστασίας για μαχητικά αεροσκάφη και το Scorpius SJ, έναν παρεμβολέα που διακόπτει τις εχθρικές εναέριες και επίγειες ηλεκτρομαγνητικές επιχειρήσεις
  • Εκπαίδευση: Το Scorpius-T , που παρέχει εκπαίδευση EW για πιλότους. Το Scorpius-T μπορεί να μιμηθεί μια ποικιλία σύγχρονων συστημάτων αεράμυνας, ταυτόχρονα, από μια ενιαία πλατφόρμα. (Το Scorpius T έκανε το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια της διεθνούς άσκησης BLUE FLAG 2021.) 

Διαβάστε επίσης: Βρετανικός Στρατός | Οι διαβιβαστές του Ηλεκτρονικού Πολέμου δοκιμάζουν αναδιπλούμενο ηλιακό σύστημα τροφοδοσίας

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This