ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Βρετανικός Στρατός | Οι διαβιβαστές του Ηλεκτρονικού Πολέμου δοκιμάζουν αναδιπλούμενο ηλιακό σύστημα τροφοδοσίας
Defence Redefined
Published on 01/08/2021 at 19:33

Ο στρατιώτες του 14ου Συντάγματος Διαβιβάσεων Ηλεκτρονικού Πολέμου, του Βρετανικού Στρατού χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά επίπεδους ηλιακούς συλλέκτες για να διατηρήσουν επιχειρησιακό τον εξοπλισμό τους στο πεδίο, για 72 ώρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βρετανικού Στρατού το οποίο υπογράφει ο Gavin O’Connor, οπλίτες των Διαβιβάσεων χρησιμοποίησαν επίπεδους ηλιακούς συλλέκτες για να εξοικονομήσουν βάρος στο φόρτο μάχης που κουβαλούσαν.

“Το μεγαλύτερο δράμα που έχουμε πάντα είναι η διατήρηση της τροφοδοσίας, καθαρά επειδή ο εξοπλισμός επικοινωνιών που φέρουμε έχει τόσο μεγάλη κατανάλωση ισχύος” δήλωσε Επιλοχίας του 226 Τάγματος Διαβιβάσεων.

“Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, συνήθως χρησιμοποιούμε 15 με 20 μπαταρίες για να διατηρηθούμε επιχειρησιακοι για 72 ώρες και αυτό οδηγεί τη συλλογή με την οποία πραγματοποιούμε πτώση με αλεξίπτωτο, στο έπακρο το οποίο είναι τα 160 κιλά.”

Διαβάστε επίσης: Στην Κύπρο τα μη επανδρωμένα οχήματα της Rheinmetall – Εκπαίδευση με στελέχη της Εθνικής Φρουράς – Φωτογραφίες & VIDEO

“Τους τελευταίους 12 μήνες εξετάζαμε άλλες επιλογές για να μειώσουμε αυτό το βάρος, ενώ παράλληλα να διατηρήσουμε την παροχή ισχύος που χρειαζόμαστε” συμπλήρωσε.

Η εξαμελής ομάδα Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW) του υπόψη Στελέχους του Βρετανικού Στρατού, αναπτύχθηκε με την 16η Ταξιαρχία Αεροπορικής Επίθεσης στην επιχείρηση Fortis, η οποία περιελάμβανε μια διακλαδική άσκηση με πτώση από αεροσκάφος C130 των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα ηλιακά πάνελ ξεδιπλώνονται σαν μεγάλοι χάρτες, έτσι είναι πολύ ελαφριά και μπορούν να συσκευαστούν τακτοποιημένα στο χώρο του μπέργκιν. Σύμφωνα με τον Επιλοχία η ιδέα των ηλιακών συλλεκτών είχε δοκιμαστεί στην επιχείρηση Newcombe (οι ειρηνευτικές επιχειρήσεις του Βρετανικού Στρατού στο Μάλι), αλλά μόνο επί τόπου με οχήματα και ποτέ πριν με αυτόν τον τρόπο.

Το ηλιακό πάνελ που χρησιμοποιήθηκε από τον Βρετανικό Στρατό© Crown Photo

«Δοκιμάζουμε πάνελ των 225 watt στην κύρια μονάδα φορτιστή και αυτό μας επιτρέπει είτε να φορτίζουμε δύο από τις μπαταρίες μας είτε να χρησιμοποιούμε το φορητό μας υπολογιστή (laptop)” δήλωσε το στέλεχος.

Σημειώνεται ότι το 226 Τάγμα Διαβιβάσεων (226 Signal Squadron) διατηρείται σε πολύ υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα για να παρέχει αεροπορικές και ελαφριές επίγειες δυνάμεις Ηλεκτρονικού Πολέμου. Η μονάδα λειτουργεί κυρίως πεζή αλλά και ως εποχούμενη με εξοπλισμό τοποθετημένο σε οχήματα ειδικών επιχειρήσεων “JACKAL”. Τα στελέχη της μονάδας σύμφωνα με τον Βρετανικό Στρατό εκπαιδεύονται και στα αλεξίπτωτα.

*Φωτογραφία τίτλου: © Crown Photo

Διαβάστε επίσης: Οχήματα Παντοδαπούς εδάφους POLARIS 4X4 | Μια δυνητική επιλογή και για τις Κυπριακές Ειδικές Δυνάμεις

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This