ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Hermeus | Πλήρης Χρηματοδότηση 60 εκ. από την USAF για το Quarterhorse – ΒΙΝΤΕΟ
Defence Redefined
Published on 12/08/2021 at 17:59

Με ανακοίνωση της η αμερικανική εταιρεία Hermeus ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων με την Αμερικανική Αεροπορία (USAF), στο πλαίσιο του προγράμματος AFWERX Strategic Funding Increase (STRATFI) με επικεφαλής την Προεδρική και Εκτελεστική Διεύθυνση Αερομεταφορών (PE) ως συνέχεια αυτής της σύμβασης.  Η συνεργασία περιλαμβάνει, επίσης, υποστήριξη από το Εργαστήριο Έρευνας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο καλύπτει την εκτέλεση δοκιμαστικής πτήσης ενός αυτόνομου αεροσκάφους, του Quarterhorse, ικανό να φτάσει σε ταχύτητα 5 Mach. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Quarterhorse θα είναι το ταχύτερο επαναχρησιμοποιούμενο αερόχημα στον κόσμο με κινητήρα συνδυασμένου κύκλου (TBCC) ο οποίος βασίζεται στον κινητήρα turbojet GE J85.

Η Hermeus είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση με μακροπρόθεσμο όραμα την μετατροπή του παγκόσμιου δικτύου μεταφοράς ανθρώπων με αεροσκάφη Mach 5. Σε ταχύτητες 5 Mach, το ταξίδι δεν είναι απλώς υπερηχητικό, είναι υπερ-υπερηχητικό. Με ταχύτητες άνω των 3.000 μίλια την ώρα οι χρόνοι πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο θα είναι μόλις 90 λεπτά αντί επτά ώρες όπως ισχύει σήμερα. 

Διαβάστε επίσης: Υπερ-υπερηχητικά (hypersonic) όπλα | Οι τελευταίες εξελίξεις – VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

Στην διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας EUROSATORY 2022 στο Παρίσι, η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED είχε την ευκαιρία να δει μεταξύ πολυάριθμων εκθεμάτων άρμα Leopard 1 το οποίο ήταν αναβαθμισμένο με τον πύργο COCKERILL 3105…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This