ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Hanwha Defense | Συζητήσεις με προμηθευτές του ΗΒ για την ανάπτυξη του αυτοκινούμενου πυροβόλου Κ9
Defence Redefined
Published on 05/06/2021 at 11:00

Η Νοτιοκορεάτικη Hanwha Defense ξεκίνησε επίσημες συζητήσεις με εταίρους του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάπτυξη της παραλλαγής «Made in the UK» του αυτοκινούμενου πυροβόλου K9. Το K9 θα παρουσιαστεί από την Hanwha Defense για το πρόγραμμα Mobile Fires Platform του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το K9 είναι προς το παρόν σε λειτουργία στον νοτιοκορεάτικο στρατό (ROK) αλλά και σε ένοπλες δυνάμεις λοιπών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας και της Εσθονίας. 

Χαρακτηριστικά Κ9: 

  • Μέγιστο βεληνεκές: 40 km 
  • Ρυθμός βολής: 6 ~ 8 βλήματα ανά λεπτό
  • Φορτωση πυρομαχικών: Αυτόματη 
  • Απόθεμα πυρομαχικών: 48 βλήματα
  • Βάρος: 47 τόνους 

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Αυστραλιανός Στρατός επέλεξε το K9 ως την προτιμώμενη λύση, για την πλατφόρμα Protected Mobile Fires στο πρόγραμμα LAND 8116, με τελικό συμβόλαιο που θα ανατεθεί στις αρχές του 2022.

Διαβάστε επίσης: Αυστραλία | Η ομάδα υπό την ηγεσία της Hanwha Defense παρουσιάζει το ΤΟΜΑ AS21 Redback – VIDEO

Η Hanwha Defense σκοπεύει να αναπαράγει το επιτυχημένο μοντέλο συμμετοχής στην κατασκευή του οπλικού συστήματος που χρησιμοποιείται στην Ινδία και την Αυστραλία, έτσι ώστε η μέγιστη δυνατή παραγωγή των K9 του Βρετανικού Στρατού να γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία έχει επίσης δεσμευτεί να μεταφέρει σχετική τεχνολογία και τεχνογνωσία στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα επιτρέψει στους συνεργάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν πρόσβαση σε μια παγκόσμια αγορά άνω των 600 οχημάτων.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Lynx KF41 | Αποκαλυπτήρια για το πρώτο από τα τρία Lynx για την Αυστραλία – VIDEO

Οι συνομιλίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με τις εταιρείες Lockheed Martin UK, Pearson Engineering, Horstman Defense Systems και Soucy Defense, μαζί με άλλους συνεργάτες της Βρετανικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος MFP, η Hanwha Defense θα συμβάλει για την εισαγωγή εξειδικευμένης εκπαίδευσης και νέων δεξιοτήτων για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, κατασκευή, συντήρηση και υποστήριξη της προηγμένης έκδοσης του Β9 του Βρετανικού Στρατού.

Οι δοκιμές και οι αξιολογήσεις για τη νεότερη έκδοση του K9, που ονομάζεται K9A2, βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη για να αυξήσουν τις βασικές δυνατότητες του πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένου της μεγιστοποίησης του ρυθμού βολής και των αυτόματων λειτουργιών φόρτωσης πυρομαχικών. Η ανάπτυξη του K9A2 διευθύνεται από την Hanwha Defense και τον κρατικό οργανισμό για την ανάπτυξη της άμυνας.

Η προτεινόμενη έκδοση του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι εξοπλισμένη με προηγμένες τεχνολογίες, όπως ένας μη επανδρωμένος πυργίσκος και σύστημα προστασίας κατά των ναρκών. Επιπλέον, μια αυτοματοποιημένη δυνατότητα επαναφόρτωσης θα εισαχθεί χρησιμοποιώντας το ρομποτικό όχημα ανεφοδιασμού πυρομαχικών K10 Ammunition Resupply Vehicle της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall και Northrop Grumman | Στρατηγική συνεργασία για ανάπτυξη βλημάτων ενισχυμένης εμβέλειας και ακρίβειας

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This