ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

EUROMIL | Ιστορική ευρωπαϊκή επιτυχία για την Ελλάδα και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ)
Defence Redefined
Published on 30/04/2021 at 11:30
Για πρώτη φορά εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών EUROMIL, στρατιωτικός προερχόμενος από την Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΠΟΜΕΝΣ Γεώργιος Ζγαρδανάς.

Πρόκειται για μία επιτυχία που ανοίγει νέους ορίζοντες για τους Έλληνες εν ενεργεία στρατιωτικούς.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών EUROMIL ιδρύθηκε το 1972 και είναι το Πανευρωπαϊκό φόρουμ συνεργασίας Στρατιωτικών Ομοσπονδιών. Αποτελείται από 32 Ομοσπονδίες στρατιωτικών προερχόμενες από 21 χώρες συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο EUROMIL στοχεύει στη διασφάλιση και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των στρατιωτικών παρακολουθώντας τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. 

Διαβάστε επίσης: Συνέδριο Διατλαντικής Ασφάλειας (Transatlantic Security Jam 2020) | Η μετά τον COVID εποχή

Η έδρα του EUROMIL βρίσκεται στις Βρυξέλλες και διατηρεί επίσημες επαφές με το Συμβούλιο της Ευρώπης (CoE), τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ (NATO PA), τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE) και την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (ETUC).

Η Ελλάδα και η ΠΟΜΕΝΣ, που αποτελεί τη φωνή των εν ενεργεία στρατιωτικών, τιμώνται μέσω αυτής της μεγάλης νίκης η οποία δίνει αέρα αισιοδοξίας και προοπτικής για το μέλλον. 

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, Ελληνοκύπριος Αξιωματικός, μέλος του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, είχε εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του EUROMIL και η εκλογή του κ. Ζγαρδανά διασφαλίζει την παρουσία ελληνόφωνου Αξιωματικού στο κέντρο λήψεως αποφάσεων του Οργανισμού.

Διαβάστε επίσης: «Χακί Συνδικαλισμός» σε Εθνική Φρουρά | Τι συμβαίνει με εκπροσώπηση ΣΥΟΠ;

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This