ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνέδριο Διατλαντικής Ασφάλειας (Transatlantic Security Jam 2020) | Η μετά τον COVID εποχή

Γεώργιος Ζγαρδανάς*

Published on 19/05/2020 at 08:30

Μεταξύ 12-14 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε το Διατλαντικό συνέδριο Ασφάλειας (Transatlantic Security Jam) 2020. Το υπόψη συνέδριο ήταν μια παγκόσμια online ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με τις διεθνείς προκλήσεις ασφάλειας. Διοργανωτές ήταν το think tank Friends of Europe, η IBM η οποία πρόσφερε την διαδικτυακή πλατφόρμα και o οργανισμός Partnership for Peace ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση.

Στο συνέδριο συμμετείχαν πολλοί εξειδικευμένοι συνεργάτες, τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και από τον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, το Κολέγιο Άμυνας του ΝΑΤΟ, το Κέντρο για τη νέα Αμερικανική Ασφάλεια (CNAS), το Κέντρο Στρατηγικών & Διεθνών Σπουδών (CSIS), το Κέντρο George C Marshall, το GLOBSEC, διάφορα πανεπιστήμια και λοιποί φορείς.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κυρίως θέμα «Εξασφαλίζοντας το μέλλον στην μετά COVID-19 εποχή» και συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν με τους συμμετέχοντες.

Περισσότεροι από 2500 εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν με τα επιμέρους θέματα «Ανταγωνισμός για Eπιρροή», «Η αποστολή του ΝΑΤΟ και τα βασικά του καθήκοντα», «Συνεργασία και αυτονομία στα πλαίσια της Ε.Ε», «Διατλαντική ασφάλεια, σχέσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ», «Τεχνολογικάά και βιομηχανικά πλεονεκτήματα» και «Η πρόκληση της Κίνας για το ΝΑΤΟ».

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών (EUROMIL) υποστήριξε το γεγονός με τη συμβολή του προέδρου του κ. Emmanuel Jacob ως VIP ομιλητή. Ηγήθηκε μιας συζήτησης σχετικά με τους αμυντικούς προϋπολογισμούς και τις μελλοντικές προκλήσεις του στρατιωτικού προσωπικού και υπογράμμισε την ανάγκη οι ηγέτες να βρουν την ισορροπία μεταξύ ασφάλειας, υγείας και οικονομικών ζητημάτων.

*Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

Διαβάστε επίσης:

Ιδιωτική Ασφάλεια. Μια ατέρμονη εξέλιξη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This