ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter Typhoon | Η Ιταλία μαζί με το ΗΒ στην ανάπτυξη του ραντάρ ECRS Mk2
Defence Redefined
Published on 15/09/2021 at 13:15

Ιταλική ομάδα μηχανικών της Leonardo Nerviano ενισχύει την βρετανική ομάδα ανάπτυξης του ραντάρ European Common Radar System Mark 2 (ECRS Mk2) για το Eurofighter Typhoon. Το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό και σε περαιτέρω διεθνή συμμετοχή. Η κίνηση αποτελεί το πρώτο βήμα για πλήρη Ιταλική συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το ραντάρ ECRS Mk2, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την Leonardo για τους σκοπούς του αεροσκάφους της BAE Systems, αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή της νέας τεχνολογίας συστημάτων ραντάρ. Οι δυνατότητες του ECRS Mk2 επιτρέπουν ιδιαίτερα αυξημένες δυνατότητες ηλεκτορνικού πολέμου για το Eurofighter Typhoon σε σχέση με τα συμβατικά ραντάρ. Μέσω του συστήματος MFA μπορεί να εντοπίσει και να μπλοκάρει αντίπαλα ραντάρ αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα και τις δυνατότητες επιβίωσης του αεροσκάφους. 

Βασικό χαρακτηριστικό του Eurofighter Typhoon είναι το γεγονός πως τα επιχειρησιακά δεδομένα (operational data) του αεροσκάφους είναι ανοικτά και μπορούν να επαναπρογραμματιστούν από τους χρήστες συμβάλλοντας έτσι στην πλήρη ανεξαρτησία των κρατών που θα τα προμηθευτούν. 

Το ΗΒ επέκτεινε επίσης την προσφορά και προς την Φινλανδία, ώστε να αποκομίσει ωφελήματα και η Φινλανδική βιομηχανία και να εμβαθύνουν οι αμυντικές σχέσεις της πολεμικής αεροπορίας των δύο κρατών.

Το πρόγραμμα ECRS Mk2 συνεχίζει να αναπτύσσεται, με το αρχικό υλικό να παραδίδεται στην BAE System Warton το 2022 για ενσωμάτωση σε αεροσκάφη και δοκιμαστικές πτήσεις.

Πηγή: Leonardo Company

Διαβάστε επίσης: Φινλανδία | Τελικές Προτάσεις και Βελτιστες Προσφορές για το νέο μαχητικό της – Τα κριτήρια επιλογής

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This