ELMON | Προτάσεις ατομικής θωράκισης και φόρτου Made in Greece στην έκθεση EUROSATORY – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 28/10/2022 at 17:33

Η ελληνική εταιρεία ELMON ήταν μια εκ των ελληνικών εταιρειών η οποία παρευρέθηκε με δικό της περίπτερο στη διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας Eurosatory 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι τον περασμένο Ιούνιο. 

Η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη της εταιρείας και να γνωρίσει από κοντά ορισμένα εκ των καινοτόμων της προϊόντων.

Η ELMON ειδικεύεται στην κατασκευή υψηλής ποιότητας προϊόντων ατομικής θωράκισης και φόρτου. Αξίζει να σημειωθεί πως η ονομασία της εταιρείας προέρχεται από την ελληνική λέξη “έλμον” που σημαίνει κράνος. 

Στα προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία περιλαμβάνονται κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, αντιβαλλιστικές πλάκες, ατομικές εξαρτήσεις, πρόσθετες θήκες ατομικής εξάρτησης, θήκες γεμιστήρων, σακίδια καθώς και στολές προστασίας από  Ραδιολογικές, Βιολογικές, Χημικές και Πυρηνικές (ΡΒΧΠ) απειλές.

Διαβάστε επίσης: Η Εθνική Φρουρά αγοράζει ατομικό εξοπλισμό από Source Vagabond και Marom Dolphin

Η συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε μελλοντικούς διαγωνισμούς για προμήθεια ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού στην Κύπρο δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη ωστόσο καθώς ελληνικές εταιρείες όπως η ELMON συνεργάζονται στενά με τις Ένοπλες Δυνάμεις και σώματα ασφαλείας διαφόρων κρατών.

Πιο συγκεκριμένα η ELMON συνεργάζεται και με τους τρεις κλάδους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, το Λιμενικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία και την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα. Επιπλέον, συνεργάζεται με αρκετούς στρατούς του εξωτερικού, μεταξύ αυτών της Ισπανίας, της Φινλανδίας, της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ινδονησίας. 

Ορισμένα από τα προιοντα τα οποία παρουσιάστηκαν στην Eurosatory ήταν η εξάρτηση τύπου φορέα πλακών, με δυνατότητα εισδοχής αντιβαλλιστικών πλακών 25cm x 30cm σε θώρακα και πλάτη και 15cm x 20 cm στο πλάι (πλευρά), σε συνδυασμό με τι εργονομικές θήκες και το σύστημα ταχείας αφέσεως, καθιστούν τις εξαρτήσεις της ELMON πλήρως συμβατές με τα διεθνή πρότυπα που χρησιμοποιούν οι πιο προηγμένοι στρατοί. 

*Γιλέκο της ELMON χρησιμοποιήθηκε και από την ελληνική εταιρεία SCYTALYS, η οποία παρουσίασε στην Eurosatory 2022 το Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριών για μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, MIMS RANGER.

Διαβάστε επίσης: MIMS RANGER και UCANDRONE | Επίγνωση τακτικής κατάστασης από την SCYTALYS – Παρουσίαση στην έκθεση EUROSATORY 2022

Το ίδιο ισχύει και με τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τα οποία χρησιμοποιεί ήδη μεταξύ άλλων η Ελληνική Αστυνομία καθώς και τα βαλλιστικά κράνη τα οποία συνδυάζουν μεγάλη απόδοση και αντοχή με το ελάχιστο δυνατό βάρος. 

Η ολοκληρωμένη λύση της που παρέχει η ELMON στον τομέα της προστασίας από ΡΒΧΠ απειλές είναι ενδεικτική της προσαρμογής των προϊόντων της εταιρείας στην ποικιλία των απειλών του σύγχρονου πεδίου μάχης. Πέρα από την ειδική στολή η οποία εκτός από χημικές απειλές είναι ανθεκτική και σε πυρκαγιές και ακραίες θερμοκρασίες, παρέχει ειδικά γάντια και μπότες που παρέχουν πλήρη προστασία και είναι εύκολα στον καθαρισμό, καθώς και ειδικές μάσκες με φίλτρα που παρέχουν προστασία αλλά και καθαρή ορατότητα.

Διαβάστε επίσης: Ατομικός Φόρτος Μαχητή | Ένας πλήρης οδηγός χρήσης για βέλτιστη χρησιμοποίηση σε κάθε περίπτωση – Φωτογραφίες και πίνακες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This