EDEX 2023 | Δυναμική η εκθεσιακή παρουσία της MILTECH HELLAS – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 10/12/2023 at 17:41

Παρουσία με σημαίνοντα ρόλο για την ελληνική αμυντική βιομηχανία πραγματοποίησε η MILTECH HELLAS στην μεγάλη έκθεση Άμυνας EDEX 2023.

Η εταιρεία συμμετείχε στην μοναδική του είδους έκθεση στην αφρικανική ήπειρο με πλειάδα τεχνολογικών λύσεων θερμικής απεικόνισης (thermal imaging), καθώς και δομοστοιχεία (modules) αεροηλεκτρικών (avionics).

Αρχικά, η εταιρεία παρουσίασε το MLT-HDD-55L, μια 5×5 ιντσών, υψηλής ανάλυσης οθόνη με τεχνολογία απεικόνισης υγρών κρυστάλλων (Active Matrix Liquid Crystal Display – AMLCD) στη διάταξη πιλοτηρίου, που σχεδιάστηκε ως λειτουργική αντικατάσταση για την οθόνη 5 ιντσών CRT Head Down του Dassault Mirage 2000 EG /BG.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μονάδα HDD-55L παρέχει απεικονίσεις υψηλής ανάλυσης, που δημιουργούνται από το αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένης της συμβολολογίας, μονόχρωμου και έγχρωμου βίντεο, καθώς και υψηλή φωτεινότητα και εξαιρετική ορατότητα σε συνθήκες υψηλού περιβάλλοντος φωτισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όπως τόνισε στέλεχος της εταιρείας, η παρουσία του επίμαχου δομοστοιχείου στην έκθεση είναι και συμβολική, αφού το σύστημα υφίσταται στα cockpit των Αιγυπτιακών Mirage. Επιπρόσθετα, το ίδιο στέλεχος τόνισε ότι η MILTECH HELLAS σε συνεργασία με τη Dassault κατασκευάζει το αντίστοιχο module και για τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, εφαρμόζοντας στην υφιστάμενη δομή “νέες νοοτροπίες”.

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2023 | Ο Αντιπρόεδρος της MILTECH HELLAS αποκλειστικά στην “DЯ”

Στη συνέχεια, η εταιρεία παρουσίασε το ηλεκτροπτικό σύστημα MLT-SUR-100RTM, ως έναν αισθητήρα για την βελτιστοποίηση της επίγνωσης καταστάσεως.

Το MLT-SUR-RTM είναι ένα ευέλικτο, φορητό σύστημα θερμικής επιτήρησης με μη ψυχόμενο, υψηλής ευκρίνειας αισθητήρα θερμικού κλείστρου σάρωσης (thermal shutter sensor) για βέλτιστη παρατήρηση και αποτελεσματική ανίχνευση. Με προαιρετικό αποστασιόμετρο λέιζερ έως και 30 χλμ, το MLT-SUR-RTM είναι ιδανικό για την ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων και την επιτήρηση της θάλασσας.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί ότι το σύστημα έχει ενσωματωθεί στα νέα, σύγχρονα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου για τους σκοπούς του προγράμματος ΑΓΗΝΩΡ.

Διαβάστε επίσης: “ΑΓΗΝΩΡ” | Το νέο, σύγχρονο Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου που θα ενισχύσει το Πολεμικό Ναυτικό

Επίσης, η MILTECH εξέθεσε το ηλεκτροπτικό σύστημα σταθερής δομής MLT-SUR-RT. 

Πρόκειται για ένα σύστημα θερμικής επιτήρησης με μη ψυχόμενο θερμικό αισθητήρα υψηλής ευκρίνειας για βέλτιστη παρατήρηση και αποτελεσματική ανίχνευση. Με έναν προαιρετικό αποστασιόμετρο λέιζερ έως και 30 χλμ, το MLT-SUR-RT είναι ιδανικό για περιμετρική ασφάλεια και επιτήρηση εδάφους.

Ακόμα, στο περίπτερο της MILTECH HELLAS είχαμε την ευκαιρία να δούμε το μονόκυαλο σύστημα θερμικής απεικόνισης τύπου MLT – IRB – 75A.

Το εν λόγω σύστημα είναι ένα ελαφρύ σύστημα θερμικής απεικόνισης χειρός, κατάλληλο για χρήση κατά τη διάρκεια τόσο της ημέρας, όσο και της νύχτας, και υπό δυσχερείς συνθήκες όπως σκόνη, ομίχλη, βροχή ή καπνό. 

Κατά την εταιρεία, το σύστημα πληροί τις πιο απαιτητικές επιχειρησιακές απαιτήσεις για την επίγνωση της κατάστασης και την πρόσκτηση στόχων, ενώ υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης αποστασιόμετρου λέιζερ (Laser Rangefinder). 

Μάλιστα, πρέπει αναφερθεί ότι τέτοιου τύπου συστήματα έχουν παραδοθεί με τη μορφή δωρεάς από την εταιρεία στην Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα για την ενίσχυση της επιτήρησης των συνόρων και την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο.

Διαβάστε επίσης: MILTECH – ENCORP | Μία σύμπραξη προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Ελλάδας και Κύπρου

Επιπλέον, το κοινό της έκθεσης είχε την ευκαιρία να δει δια ζώσης το θερμικό περισκόπιο MLT-DTP-LEO.

Πρόκειται για είναι ένα περισκόπιο θερμικής απεικόνισης για εγκατάσταση σε οχήματα για τακτικές εργασίες ημέρας και νύχτας υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπως σκόνη, ομίχλη, βροχή ή καπνός. 

Το περισκόπιο ενσωματώνει έναν υπερσύγχρονο αισθητήρα υπερύθρων Gen. III που είναι σε θέση να ανιχνεύει σώματα που εκπέμπουν θερμότητα σε εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις. Παράλληλα, ενσωματώνει κάμερα ημέρας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπό κανονικές καιρικές συνθήκες. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το επίμαχο σύστημα αποτελεί αντικατάσταση Form – Fit του υπάρχοντος PERI D53 ZUB. Η ίδια μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς καμία τροποποίηση σε άρματα μάχης LEO 1A5 & LEO 2A4, ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε στο εγγύς μέλλον πάνω και σε ελληνικά LEO 1A5 & LEO 2A4.

Διαβάστε επίσης: MBDA France – MILTECH HELLAS SA | Συνεργασία για Aster και Exocet

Δίπλα από το MLT-DTP-LEO βρισκόταν το θερμικό περισκόπιο MLT-DTP-640.

Το MLT-DTP-640 είναι ένα περισκόπιο θερμικής απεικόνισης για οχήματα ίδιας φιλοσοφίας με το MLT-DTP-LEO. Σχετικά με το υπόψη σύστημα, πρέπει να γίνει λόγος για το γεγονός ότι η MILTECH HELLAS έχει κερδίσει δημόσιο διαγωνισμό για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των αυτοκινούμενων οβιδοβόλων οχημάτων Μ109 που χρησιμοποιούνται από τον Στρατό Ξηράς. 

Η αναβάθμιση, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνει προηγμένα περισκόπια με το περισκόπιο MLT-DTP-640 να κυριαρχεί στο διαγωνισμού, παρέχοντας νέες ικανότητες ευκινησίας και αντιμετώπισης απειλών στον οδηγό του Μ109. Η θερμική κάμερα αποτελείται από έναν τρίτης γενιάς μη ψυχόμενο αισθητήρα, που αποτελεί προϊόν και παραγωγή της Miltech Hellas.

Διαβάστε επίσης: Η παρουσία της ειδικής έκδοσης του HUMMER M1118GR στη Θεσσαλονίκη – Φωτογραφίες

Ακόμα, το περισκόπιο είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό σε υγρασία και σκόνη (πιστοποίηση IP67). Το περισκόπιο είναι επίσης εξοπλισμένο με τη δυνατότητα ROI (Region-Of-Interest), η οποία επιτρέπει στον οδηγό να εστιαστεί στον στόχο της επιλογής του, ακόμα και σε σημεία με πολλές και διαφορετικές πηγές θερμότητας.

Το περισκόπιο μπορεί να λειτουργήσει σε ευρύ φάσμα θερμοκρασιών (-40°C έως +60°C) και διαθέτει υψηλής ευκρίνειας οθόνη με δυνατότητα άμεσης εναλλαγής μεταξύ της θερμικής και της ημέρας. Το MLT-DTP-640 παρέχει επίσης λειτουργία καταγραφής βίντεο, αποθήκευση σε κάρτα SD και επιπλέον δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών καμερών για πλήρη περιφερειακή όραση 360 μοιρών.

Τέλος, στο περίπτερο της εταιρείας είδαμε το σκοπευτικό θερμικής απεικόνισης για μεσαίες και μεγάλες εμβέλειες MLΤ-IRS-75LR.

Το σύστημα αυτό διαθέτει τρίτης γενιάς μη-ψυχόμενο αισθητήρα με αυτονομία 10 ωρών, καθώς και αποστασιόμετρο λέιζερ.

Διαβάστε επίσης: EURONAVAL 2022 | Συμφωνία της MBDA με την MILTECH λόγω των FDI ΗΝ παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This