ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

DEFEA 2021 – Συνέντευξη | H EODH επεκτείνει την μακρόχρονη συνεργασία της με την KMW της KNDS Group για ακόμα 10 χρόνια
Defence Redefined
Published on 16/07/2021 at 17:00

Η EODH, μια ελληνική καινοτόμος εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα της προστασίας των οχημάτων, συνεργάζεται με τον γερμανικό κορυφαίο κατασκευαστή για βαριά θωρακισμένα τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα οχήματα στην Ευρώπη, Krauss-Maffei Wegmann (KMW) του ομίλου KNDS, τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο Πρόεδρος της EODH κ. Ανδρέας Μιτσής και ο κ. Heinz Oestervoß, ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της KMW, μίλησαν στην DEFENCE ReDEFiNED στο περίπτερο της EODH στην έκθεση DEFEA, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην επέκταση της συνεργασίας τους. 

Ο κ. Μιτσής σημείωσε ότι η EODH τιμάται βαθύτητα γιατί ο κ. Oestervoß πέταξε από το Μόναχο στην Αθήνα, προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιο 10 ετών για τη συνέχιση και την ενίσχυση της συνεργασίας τους. Ο κ. Μιτσής πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την EODH επειδή μπορεί να αποφέρει συμβόλαια αξίας πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία. 

Ο Πρόεδρος της EODH εξέφρασε επίσης δημόσια την εκτίμησή του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της KNDS κ. Frank Haun, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της KMW κ. Ralf Ketzel, τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο κ. Oestervoß, καθώς και τους κύριους προμηθευτές της EODH και την ομάδα τους για τη συνεχή υποστήριξή τους.

HOPLITE (οπλίτης) της ΕODH

«Είναι μεγάλη μας τιμή η ΚΜW να μας εμπιστευτεί, ούτως ώστε να εγκαταστήσουμε τις κορυφαίες τεχνολογίες προστασίας στο Leopard, το Boxer και στο Dingo καθώς και στον Οπλίτη σήμερα. Φαίνεται ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούν να το καταφέρουν» δήλωσε ο κ. Μιτσής.

Διαβάστε επίσης: Παρουσιάστηκε ενώπιον του ΓΕΣ, το Ελληνικό τεθωρακισμένο 4×4 της EODH “ΟΠΛΙΤΗΣ” – Φωτογραφίες

Το ATF Dingo της KMW, είναι “combat proven” όχημα MRAP που διαθέτει επίπεδο προστασίας τελευταίας τεχνολογίας από την EODH (επίπεδο STANAG 4). 

ATF DINGO

Ο κ. Oestervoß σημείωσε ότι η μακροχρόνια σχέση είναι πολύ σημαντική για την KMW. Η συνεργασία με την EODH ξεκίνησε με το άρμα Leopard 2 Α6 HEL στην Ελλάδα. 

«Εκπληρώσαμε τη σύμβαση εγκαίρως, ήταν καλής ποιότητας, χωρίς λάθη, χωρίς αστοχίες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί επιλέγουμε τους συνεργάτες μας κυρίως με βάση την ποιότητα, την έγκαιρη παράδοση και το κόστος. Το νέο σημείο που είναι πολύ σημαντικό για εμάς είναι η καινοτομία », δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της KMW. 

«Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε το νούμερο ένα στην προστασία, διότι οι ζωές των στρατιωτών είναι πολύ σημαντικές. Το Dingo είναι αποδεδειγμένο στη μάχη και είμαι περήφανος που λέω ότι κανένας Γερμανός στρατιώτης δεν σκοτώθηκε σε Dingo ή Fennek στο Αφγανιστάν », πρόσθεσε ο κ. Oestervoß.

Ο κ. Oestervoß τόνισε επίσης ότι η KMW, επιλέγει τους καλύτερους συνεργάτες σε όλο τον κόσμο για τις συνεργασίες της και ο κ. Μιτσής και η εταιρεία του είναι ένας από αυτούς. 

Ερωτηθείς για τις μελλοντικές τάσεις στον κλάδο, ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της KMW μας είπε ότι το σημερινό συμβόλαιο σηματοδοτεί επίσης την ανάπτυξη της βιομηχανίας τροχοφόρων οχημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Oestervoß, πολλά έθνη στρέφουν την προσοχή τους σε τροχοφόρα οχήματα παρά σε ερπυστριοφόρα, διότι, μεταξύ άλλων, τα τροχοφόρα είναι ευκολότερο να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις στο δρόμο σε σχέση με τα ερπυστριοφόρα. Ο κ. Oestervoß πρόσθεσε ότι η KMW αναμένει υψηλό όγκο εργασιών στη βιομηχανία τροχοφόρων οχημάτων στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Κύριο σύστημα μάχης εδάφους (MGCS) με συμμετοχή ελληνικής εταιρείας

Ο κ. Μιτσής πρόσθεσε ότι μια άλλη πρόκληση που έρχεται, είναι η συμμετοχή του Ομίλου KNDS στο λεγόμενο «Eurotank», το οποίο αναφέρεται ως το Main Ground Combat System (MGCS). 

«Είναι μεγάλη τιμή γιατί μια μικρή εταιρεία από την Ελλάδα συμμετέχει στην ανάπτυξη της μελλοντικής προστασίας αυτού του Κύριου Άρματος Μάχης», δήλωσε ο Πρόεδρος της EODH. 

Ερωτηθείς για το μέλλον των τεχνολογιών προστασίας, ο κ. Oestervoß είπε ότι αυτό θα είναι ένα μείγμα παθητικής προστασίας και ένας συνδυασμός συστημάτων ενεργής προστασίας και /ή συστημάτων ενεργής αυτοπροστασίας, αναλόγως του οχήματος και της αποστολής. Ο κ.Μιτσής πρόσθεσε ότι αυτό που κάνει τη διαφορά σε ένα όχημα μάχης δεν είναι μόνο ο οπλισμός αλλά και το «κοστούμι» επιβίωσης που φοράει. 

Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας κατέληξε με ένα μήνυμα προς στην πατρίδα του λέγοντας:

«Πρέπει να προσπαθήσουμε, το να βλέπουμε απλά τα πράγματα να συμβαίνουν δεν σημαίνει τίποτα».

Διαβάστε επίσης: Η Βραζιλία ενδιαφέρεται να εκσυγχρονίσει τον στόλο των EE-9 Cascavel – Η Εθνική Φρουρά ;

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This