ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Κύριο σύστημα μάχης εδάφους (MGCS) με συμμετοχή ελληνικής εταιρείας

Defence Redefined
Published on 03/05/2020 at 20:27

Σημαντικές συμφωνίες, υπογράφηκαν στις 28 Απριλίου, από τους Υπουργούς Αμύνης Γερμανίας και Γαλλία στο πλαίσιο του γαλλογερμανικού Κύριου Συστήματος Μάχης Εδάφους (MGCS), σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της αναπτύξεως του αντικαταστάτη των ευρωπαϊκών αρμάτων μάχης Leopard 2 και Leclerc στην διάρκεια της δεκαετίας του 2030.

Σύμφωνα με την το Defence Brief Editorial, οι δύο χώρες θα επωφεληθούν εξίσου από τη συνεργασία και θα λάβουν επαρκή δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για τη μελλοντική χρήση των αποτελεσμάτων της εργασίας.

Πρόκειται για ιστορικό σταθμό σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας και το πρόγραμμα θα συγχρηματοδοτηθεί εξημισίας από τα δύο μέρη.  Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 75 εκατ. ευρώ από κάθε χώρα για την διεκπεραίωση της Μελέτης Προσδιορισμού Αρχιτεκτονικής Συστήματος (SADS) διάρκειας 18 μηνών, με σκοπό τον εναρμονισμό των αναγκών και των απαιτήσεων για το νέο άρμα μάχης.

Στο όλο πρόγραμμα θα συμμετέχουν κολοσσοί στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, όπως η Nexter, η Krauss-Maffei Wegmann και η Rheinmetall, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του έγκριτου περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ, στο πρόγραμμα θα συμμετέχει και η ελληνική εταιρεία EODH. Η ελληνική εταιρία θα συνδράμει στην ανάπτυξη του συνόλου του “πακέτου” ενεργητικής και παθητικής προστασίας του μελλοντικού ευρωπαϊκού άρματος.

Το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 100 δισ. ευρώ. Μάλιστα η ελληνική εταιρεία δέχτηκε πρόσκληση για συμμετοχή και σε δεύτερη κοινοπραξία, αυτή την φορά γαλλοβελγική με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός ελαφρού τεθωρακισμένου 4×4 βάρους 8 τόνων για αντικατάσταση των οχημάτων VBL και LMV.

Στόχος του προγράμματος είναι η αγορά 2.000 οχημάτων σε πρώτη φάση και η EODH S.A θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη προστασίας του νέου οχήματος. 

Διαβάστε επίσης: Νέο ελληνικό τεθωρακισμένο όχημα 4×4 από την EODH SA

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This