ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

CYPSEC 2021 | Η Ισραηλινή Marom Dolphin με εξελιγμένες προτάσεις για ατομικό φόρτο
Defence Redefined
Published on 29/10/2021 at 15:15

Η Ισραηλινή Marom Dolphin παρουσίασε μια ομολογουμένως καινοτόμα πρόταση στο θέμα του ατομικού φόρτου. Η επανάσταση «Fusion» όπως την ονομάζει, έχει ως κατεύθυνση την αλλαγή της προσέγγισης του ατομικού φόρτου ώστε αντί να αποτελείται από ξεχωριστά μέρη, να αποτελεί ένα ενιαίο σύστημα με δυνατότητες γρήγορης αφαίρεσης των μερών του. 

Σύμφωνα με το σύστημα ατομικού φόρτου που παρουσίασε η Ισραηλινή εταιρεία, η εξάρτηση και το σακίδιο μάχης, είναι συνδεδεμένα στην ίδια ζώνη. Το σακίδιο μάχης δεν στηρίζεται στους ώμους με ιμάντες αλλά στηρίζεται σε ειδική υποδοχή στην εξάρτηση. Η εξάρτηση περιέχει επιπλέον και τις κατάλληλες πλάκες, ενώ με το πάτημα ενός κουμπιού το σακίδιο μάχης αποσυνδέεται αμέσως. Ως αποτέλεσμα υπάρχει λιγότερη πίεση στους ώμους, μεγαλύτερη στήριξη στη μέση και ταχύτερες δυνατότητες αποσύνδεσης μεγάλου βάρους σε περίπτωση εμπλοκής με τον εχθρό. Το σύστημα ατομικού φόρτου χρησιμοποιείται ήδη από διάφορες μονάδες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Επιπλέον, η Marom Dolphin παρουσίασε και Wild Goose – Tactical Hauler. Πρόκειται για συρόμενο αμαξίδιο με ηλεκτροκίνηση το οποίο μπορεί να συνοδεύσει μία επιχειρησιακή ομάδα ή ένα περίπολο μάχης και μπορεί να μεταφερθεί από ένα στρατιώτη. Το Wild Goose συνδέεται στο πίσω μέρος της εξάρτησης και σύρεται από τον στρατιώτη. Χρησιμοποιείται για μεταφορά φόρτου, απαραίτητων υλικών για την εκτέλεση της αποστολής και επίσης για μεταφορά τραυματία. Αναδιπλώνεται εύκολα ενώ ο μηχανισμός σύνδεσης – αποσύνδεσης είναι αρκετά γρήγορος και εργονομικός κάτι το οποίο είναι απαραίτητο ιδιαίτερα σε περιπτώσεις εμπλοκής με εχθρικά πυρά όπου χρειάζεται γρήγορη αποσύνδεση. 

Τα ελαστικά του παρέχουν δυνατότητες μεταφοράς σε ορεινό περιβάλλον και σε σημεία με μεγάλα κωλύματα και ανώμαλο έδαφος. Σε περιπτώσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά τραυματία, “μειώνει” αισθητά την απώλεια ισχύς πυρός της ομάδας μάχης, καθώς αν μεταφερθεί ο τραυματίας με φορείο ή άλλη μέθοδο μεταφοράς, συνήθως τα 2 ή 4 άτομα που τον μεταφέρουν αδυνατούν να συνεχίσουν τα πυρά προς τον εχθρό.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο εκδόσεις, η 4×4 που μπορεί να μεταφέρει φορτίο μέχρι 120 κιλά και η 2χ2 που μπορεί να μεταφέρει μέχρι 60 κιλά. Ο μηχανισμός του του επιτρέπει να λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -25 μέχρι 90 βαθμούς κελσίου. Συνδέεται επίσης με τηλεχειριστήριο το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί για λόγους εργονομίας στον χειροφυλακτήρα του ατομικού τυφεκίου.

Διαβάστε επίσης: CYPSEC 2021 | Έρευνα, ανάπτυξη, τεχνητή νοημοσύνη και τρισδιάστατη τεχνολογία στην άμυνα

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This