ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Challenger-3 | Το APS Trophy θα προστατεύει τα βρετανικά άρματα μάχης VIDEO
Defence Redefined
Published on 25/06/2021 at 10:28

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής Rafael, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι επέλεξε το ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας (APS) Trophy για τον εξοπλισμό των αναβαθμισμένων αρμάτων μάχης Challenger-3. 

To Trophy σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία είναι το μοναδικό σύστημα αυτοπροστασίας στον κόσμο το οποίο έχει δοκιμαστεί στο πεδίο μάχης (combat proven) και συγκεκριμένα στη Γάζα. Το Trophy έχει καταγράψει πάνω από 1.000.000 ώρες χρήσης και 5.400 επιτυχημένες αναχαιτίσεις. 

O Βρετανικός Στρατός υπέγραψε πρόσφατα με την Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) σύμβαση για αναβάθμιση 148 Challenger 2, ως μέρος του προγράμματος επέκτασης ζωής (LEP) του άρματος, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2021-2027. Η σύμβαση όπως ανακοίνωσε η Rheinmetall ανέρχεται στα 770 εκατομμύρια ευρώ (665 εκατομμύρια λίρες).

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall | Εκσυγχρονίζει το στόλο αρμάτων μάχης Challenger 2 του Ηνωμένου Βασιλείου – VIDEO

Η αναβάθμιση η οποία θα μετατρέψει το Challenger 2 στην έκδοση Challenger 3, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο λειόκαννο πυροβόλο 120 χιλιοστών L55A1, της Rheinmetall, ικανό να χρησιμοποιεί βλήματα κινητικής ενέργειας και προγραμματιζόμενα πυρομαχικά πολλαπλών χρήσεων.

Η νέα δομή του πύργου θα περιλαμβάνει βελτιωμένη θωράκιση για μέγιστη προστασία του πληρώματος. Στον τομέα των οπτικών θα υπάρχει η δυνατότητα “Hunter-Killer” ημέρα και νύχτα, για εντοπισμ;o και ιχνηλάτηση στόχων τόσο από τον πυροβολητή όσο και τον αρχηγό πληρώματος. Το Challenger 3 θα διαθέτει επιπλέον δικτυο-κεντρικές δυνατότητες και ψηφιακή διεπαφή, ενώ αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί και στο ηλεκτρομηχανολογικό κομμάτι.

Διαβάστε επίσης: Σύστημα αυτοπροστασίας “Trophy” | Το σύστημα που καθιστά πλέον τα Abrams “άτρωτα” – Φωτογραφίες & VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This