ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

“Bumerang” | Το “smart” ΤΟΜΠ με χειρισμό ακόμα και από κινητό – VIDEO
Defence Redefined
Published on 10/06/2021 at 17:50

Το ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ), υπό την επωνυμία “Bumerang” μπορεί να λαμβάνει οδηγίες ακόμη και από ένα κινητό τηλέφωνο, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Military Industrial Company (MIC) Aleksandr Krasovitsky.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης του καναλιού RBC TV τη Δευτέρα (07/06), σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

“Σήμερα μπορούμε να ελέγξουμε το Bumerang ακόμη και από ένα κινητό τηλέφωνο. Μπορεί να κινηθεί προς τα πίσω, προς τα εμπρός, να περιστραφεί ο πύργος και το πολυβόλο. Μπορούμε να δούμε τη χωρητικότητα των καυσίμων και τη θερμοκρασία του λαδιού”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Διαβάστε επίσης: Αντιαεροπορικό Σύστημα “TRIO” | Η πρόταση από την Λευκορωσία για αντιμετώπιση των UAVs

Το “Bumerang” είναι πιο ισχυρό όχημα μεταφοράς προσωπικού της Ρωσίας σήμερα, τόνισε.

Το VPK-7829 Bumerang είναι η νεότερη τυποποιημένη θωρακισμένη τροχοφόρα (8×8) πλατφόρμα για χερσαίες δυνάμεις που αναπτύχθηκε από την Military Industrial Company. Η πλατφόρμα είναι αμφίβια και μπορεί να κινηθεί στο νερό με χρήση 2 υδροκινητήρων (watejets). Το όχημα χρησιμοποιήθηκε ως βάση για την ανάπτυξη του θωρακισμένου τροχοφόρου οχήματος μάχης K-17 που παρουσιάστηκε στο κοινό κατά την Παρέλαση της Ημέρας Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας το 2015, καθώς και του τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) K-16.

Η βασική έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) K-17 είναι εξοπλισμένη με τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων (RCWS) Epokha με πολυβόλο 2A42 των 30 χιλιοστών και ομοαξονικό πολυβόλο PKT 7,62 χιλιοστών. Ο πύργός διαθέτει επιπλέον και 4 αντιαρματικούς πυραύλους Kornet-D.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά VPK-7829 Bumerang : 

  • Βάρος: 34 τόνοι
  • Πλήρωμα: 3 (Οδηγός, Αρχηγός, Πυροβολητής)
  • Μεταφορά: Μέχρι 8 άτομα
  • Κινητήρας: Υπερτροφοδοτούμενος (turbo) πετρελαιοκινητήρας BarnaulTransMash UTD-32 TR 510 ίππων
  • Μέγιστη ταχύτητα: 100 χλμ/ώρα
  • Αυτονομία: 800 χλμ

Διαβάστε επίσης: Ενεργοποίηση προγράμματος “Προμήθεια Κατευθυνόμενων Βλημάτων KORNET-Ε” για τον Στρατό Ξηράς

Το ΤΟΜΠ K-16, διαθέτει μικρότερο πύργο με τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων, οπλισμένο με πολυβόλο Kord των 12,7 χιλιοστών. 

Το VPK-7829 Bumerang χαρακτηρίζεται ως “τροχοφόρο όχημα μάχης” επειδή εξυπηρετεί πολλούς διαφορετικούς ρόλους, όπως το αμερικανικό τροχοφόρο Stryker A1. Άλλες παραλλαγές του οχήματος θα εξυπηρετούν διαφορετικούς ρόλους, όπως για παράδειγμα θωρακισμένο ασθενοφόρο, όχημα Διοικήσεως και Ελέγχου, όχημα αναγνώρισης, πλατφόρμα με αντιαεροπορικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας (V-SHORAD), όχημα υποστήριξης πυρός και μεταφορέας όλμων. 

Διαβάστε επίσης:Stryker A1 IM-SHORAD | Αντιαεροπορική άμυνα ενάντια σε πολλαπλές απειλές – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This