ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Αντιαεροπορικό Σύστημα “TRIO” | Η πρόταση από την Λευκορωσία για αντιμετώπιση των UAVs
Defence Redefined
Published on 14/03/2021 at 10:12

Η λευκορωσική εταιρεία “Belarus Belspetsvneshtekhnika-New Technologies” [BSVT-NT] θα αρχίσει σύντομα την παραγωγή του αντιαεροπορικού συστήματος “Trio” το οποίο έχει σχεδιαστεί κατά κύριο λόγο για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το σύστημα αποτελείται από δύο οχήματα Asilak. Το πρώτο όχημα, είναι το όχημα εκτόξευσης πυραύλων και είναι εξοπλισμένο με το Συστήματα Διαχείρισης Μάχης (BMS) “Alliance” και οπτικό-ηλεκτρονικό σύστημα “Strizh-M3”. Ο εκτοξευτής μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο τύπους κατευθυνόμενων πυραύλων: τον πύραυλο βραχέως βεληνεκούς αέρος – αέρος R-60NT προσαρμοσμένος στον εκτόξευση εδάφους (βεληνεκές 6 χλμ) και τον πύραυλο επιφανείας- αέρος 9M37M, ο οποίος έχει βεληνεκές μέχρι 5 χλμ. Ο υπόψη πύραυλος χρησιμοποιείται επίσης στο σύστημα 9K35 Strela-10 (SA-13 “Gopher” κατά ΝΑΤΟ).

Διαβάστε επίσης: IDEX 2021 | Το γαλλικό σύστημα που μπορεί να δώσει λύσεις στην Εθνική Φρουρά για την αντιμετώπιση των UAVs – Φωτογραφία

Το δεύτερο όχημα είναι η μονάδα διοίκησης και ελέγχου, εξοπλισμένη με μετεωρολογικό σταθμό και ακουστικούς αισθητήρες, τον οπτικό-ηλεκτρονικό σταθμό “Sokol” (Falcon) με οπτικό πεδίο 360 ° και το BMS Alliance. Το σύστημα “Trio” είναι εξοπλισμένο επίσης με συστήματα πλοήγησης και προσανατολισμού, εξοπλισμό επικοινωνιών και συστήματα ελέγχου ενσωματωμένα στο αυτοματοποιημένο σύστημα BMS “Alliance”.

Προκειμένου να βελτιωθεί η προστασία του πληρώματος, η οικογένεια οχημάτων Asilak που φέρουν το σύστημα, κατασκευάστηκαν με διπλό αντιναρκικό πυθμένα και γενική θωράκιση που αντιστοιχεί στο επίπεδο προστασίας STANAG 2. 

Το σύστημα αναμένεται να παρουσιαστεί στην αμυντική έκθεση MILEX 2021 η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μινσκ, από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου 2021.

Με πληροφορίες από: Με πληροφορίες από: Κρατική Αρχή Αμυντικής Βιομηχανίας της Λευκορωσίας vpk.gov.by

Διαβάστε επίσης: 

Πυρομαχικά Ahead® και η προοπτική αναβάθμισης του «ΟΘΕΛΛΟΣ» για την Εθνική Φρουρά | Φωτογραφίες & VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This