ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Aselsan | Εκσυγχρονισμένα ρυμουλκούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Oerlikon 35 χιλ. στον τουρκικό στρατό – VIDEO
Defence Redefined
Published on 01/05/2021 at 18:30

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB), η Aselsan έχει εκσυγχρονίσει το ρυμουλκούμενο σύστημα πυροβόλων όπλων αντιαεροπορικής άμυνας 35 χιλ. Oerlikon, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. 

Το αρχικό δίδυμο πυροβόλο Oerlikon GDF-003B της εταιρείας Rheinmetall (πρώην Oerlikon Contraves) κατασκευάστηκε στην Τουρκία κατόπιν άδειας από την τουρκική εταιρεία MKEK.

Το δίδυμο πυροβόλο Oerlikon-003B  έχει αναβαθμιστεί ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό έναντι των σύγχρονων εναέριων απειλών, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων αέρα-εδάφους, πυραύλων τύπου κρούζ (cruise) και Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ). 

Το πυροβόλο μπορεί να χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων και πυρομαχικά τύπου Airburst (προκαθορισμένης πυροδότησης) ATOM 35mm, τα οποία παράγονται από την Aselsan. H Γερμανική Rheinmetall παράγει το αντίστοιχο πυρομαχικό Airburst, το AHEAD 35 χιλ. και το οποίο αυξάνει κατακόρυφα την αποτελεσματικότητα των αντιαεροπορικών πυροβόλων αυτού του διαμετρήματος καθιστώντας τα ικανά συστήματα C-RAM. 

Σχετική ανάλυση για τα υπόψη πυρομαχικά, τον τρόπο λειτουργίας τους και την επιχειρησιακή τους αξία, τόσο σε Εθνική Φρουρά όσο και Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο πιο κάτω.

Διαβάστε επίσης: Πυρομαχικά Ahead® και η προοπτική αναβάθμισης του «ΟΘΕΛΛΟΣ» για την Εθνική Φρουρά | Φωτογραφίες & VIDEO

Η εκσυγχρονισμένη έκδοση του συστήματος της Aselsan περιλαμβάνει έναν νέο σταθμό διοίκησης και ελέγχου πυρός  (FCCS) που βασίζεται επίσης σε ένα ρυμουλκούμενο σύστημα. Το FCCS μπορεί να ελέγξει τρία οπλικά συστήματα 35 χιλ σε αντίθεση με το σύστημα SKYGUARD της Rheinmetall το οποίο μπορεί να ελέγξει μέχρι τέσσερις σταθμούς όπλων συμπεριλαμβανομένων πυραυλικών συστημάτων μικρής εμβέλειας. Η ταχυβολία του δίδυμου πυροβόλου είναι 550 βλήματα/λεπτό.

Το σύστημα της Aselsan διαθέτει μεταξύ άλλων τρισδιάστατο ραντάρ αναζήτησης, ραντάρ ελέγχου πυρός και ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες.Το σύστημα μπορεί επίσης να διεξάγει αναγνώριση φίλου ή εχθρού (IFF) και να παρακολουθεί τον στόχο από τα δικά του υποσυστήματα με εξελιγμένους αλγόριθμους.

Το αναβαθμισμένο πυροβόλο μπορεί να ενταχθεί και στο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας KORKUT-FCS (Fire Control System) το οποίο αποτελείται από ένα αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό πυροβόλο (SPADG) 35 χιλ. KORKUT FCS (το οποίο ομοίως χρησιμοποιεί πυρομαχικά Airburst), δύο ρυμουλκούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα 35 χιλ. και ένα πυραυλικό σύστημα μικρής εμβέλειας HISAR-Α.

 

Διαβάστε επίσης: Θετική γνωμοδότηση για τα PHALANX του πολεμικού Ναυτικού και του Συστήματος «ΒΕΛΟΣ» της πολεμικής αεροπορίας – VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

Στην διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας EUROSATORY 2022 στο Παρίσι, η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED είχε την ευκαιρία να δει μεταξύ πολυάριθμων εκθεμάτων άρμα Leopard 1 το οποίο ήταν αναβαθμισμένο με τον πύργο COCKERILL 3105…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση με Αμερικανούς Πεζοναύτες της MARSOC – Φωτογραφίες

Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση με Αμερικανούς Πεζοναύτες της MARSOC – Φωτογραφίες

Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε φωτογραφικό υλικό από τη συνεκπαίδευση ομάδων ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς με αντίστοιχες του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, της γνωστής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων MARSOC…

Pin It on Pinterest

Share This